28 Mart 2024

KUYRUK

  • PDF

        Sıraya girmek gündelik yaşantımızın yeni bir uğraşı oldu. Çok değişik anlamları olmakla beraber bizi ilgilendiren tanımı, insanların sıra beklemek için art arda durarak oluşturduğu dizidir ve buna da kuyruk denir.

         Bunlar zevkten değil, ihtiyaçtan ve yetki sahiplerinin beceriksizliklerinden oluşur. Müsriften oluşur, kayırmacılıktan oluşur, benim siyasi düşüncemi taşıyor onu kollamalıyımdan ve sonuç olarak yaratılan  olumsuzluklardan oluşur. Daha doğrusu yöneticilerin yönettiklerini sandıkları ama aslında batırdıkları ekonominin sonuçları kuyruk olarak her yerde kendiliğinden oluşur.

         Kuyruğa girmeyenlere ancak kayırılması gerekenlere burs adı altında servet ödemişler. Kime mi? Sana bana ya da kara kediye verecek halleri yok ya. Tabi ki yandaşlara. Verdikleriyle kuyruklu yıldıza iki şeritli yol bile yapılır.!

         Gençlerin yüz binde kaçı bu servet gibi burslardan yararlanıyor ki, ancak onlar olsa olsa beraberiz dedikleri gemilerde kamarot olur.!

          İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin AKP tarafından yönetildiği yıllarda 34 kişiye toplam 61 milyon 499 bin 893 lira burs ödemesi yapıldığı belirlendi. Bunlardan AKP Milletvekili Ravza Kavakçı Kan’a 155 bin dolar ve 59 bin lira, AKP İstanbul Kadın Kolları Başkanı Rabia Kalender İlhan’a 2 milyon 233 bin lira, önceki dönem Aile ve Sosyal Politikalar bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya ise 85 bin 791 dolar yurtdışı eğitim bursları verildiği İBB Teftiş Kurulu tarafından tespit edilmiş. Halk sandalı bile rüyasında göremezken, kimlerin kimlerle aynı gemide olduğu açıkça görülmektedir.

          Durum böyle; kimilerine ballı burs, kimilerine kuyruğa girmek düşer. O halde sabah kalkınca işleri sıraya dökelim:

          Halk ekmek kuyruğuyla güne başlayalım. Kaptık mı ucuz ekmekleri elde var bir.                                                               

          Oradan doğruca Tarım Kredi Markete. Yaptıklarımızı yağlamak için ayçiçeği yağı kotasını kullanırken, bir iki de indirimli bakliyat aldık mı kuyruk sayısı azalacak.

           Sonra gelsin ucuz sebze işleri. Ona da çare bulunmuş kimi market ekonomik sebze meyve standı oluşturmuş.                                                                                     

           Paran kaldıysa tatlı için kuyruğa girmeksizin biraz da boş baklava.

           Araban var ise yarınki zamdan yırtmak için gece akaryakıt kuyruğu. 

          Böylece sıkıntı ve refahı gönül rahatlığıyla bölüşmedik mi?

          Yukarıda yağ çekenlerin, aşağıda yağa ihtiyacı olanların eksik olmadığı ülkelerde  iki domates, bir patlıcan, iki hıyar içinde kuyruğa gireceğimiz günler uzak değildir. Bu düzen böyle devam ederse yakında askıda ekmek için de kuyruk oluşacaktır.

          Hani meşhur “Nereden nereyeeee...” söylemleri vardı ya, sanki bu günlerin kuyruğu için söylenmiş.

         Buraya ulaşmak için yirmi yıl gibi uzun bir süre sabrettiğimize göre kuyruğu dik tutmak ve sandığa kıstırmamak gerekir.

        Oluşan kuyruklar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her fırsatta söylediği ve Yeliz’inde anlattığı gibi “eskiden yağ kuyrukları, benzin kuyrukları vardı” sözlerini akıllara getirdi. Ancak o yıllarda boş baklava, boş tost ve ekonomik reyon icat edilmemişti.!

       Çağ atlamak işte bu boş şeylerle ve uzun kuyruklarla oluyor.!   

Son Güncelleme: Salı, 22 Şubat 2022 13:20
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde