24 Nisan 2024

ZİLLİ MASALAR!

  • PDF

        Masa, tarihten beri kullanılan bir destek üzerine oturtulmuş eşyadır. Dikdörtgeni, karesi, yuvarlağı gibi... değişik biçimlerde olanı vardır. Yemek, çalışma, toplantı yapma ve farklı amaçlar için kullanılır. Örneğin kutsal zamanlarda din ticareti için adı iftar masası olabilir.! Diplomaside ise farklı şekillerde isimlendirilir.

         Toplantı masaları geçen hafta gündemin öncüsüydü. Bir yanda enerji, diğer yanda demokrasi masaları oluşturuldu.

         Birinci masa niçin kuruldu ve bu duruma nasıl gelindi? KİT’ler ve ülke kaynakları özelleştirme adı altında peşkeş çekilirken kısa adı TEK olan Türkiye Elektrik Kurumu da bundan nasiplendirildi.!

         TEK, 1970 ve 1994 yılları arasında Türkiye’de elektriğin üretim, iletim ve dağıtımından sorumlu olan devlet kurumuydu. 1994 yılında yeniden yapılandırılarak satışa hazır hale getirildi ve sonuçta TEDAŞ olarak yapılandırılıp 21 bölgesel elektrik dağıtım şirketine bölünerek özelleştirildi. Bundan üvey babamız da nasiplendi.!

         Sonra milletin malı millete yüksek hizmet bedelleriyle dönmeye başladı. Halkın vergileriyle yapılan enerji tesislerinin üretiminin pazarlanmasının özel sektöre devredilmesi, aşırı kar için yüksek fiyat politikası gerekli düşüncesinin de temelini oluşturdu.

          Enerji Bakanı vergilerimizle yapılan ve sonradan yandaşlara verilen yatırımlarımızı işleten dağıtım şirketleriyle geçen hafta bir araya geldi. Şaka gibi bakanın ve şirket sahiplerinin fiyat konulu toplantı yapacağı salonun elektrikleri kesildi. Yüksek fiyatla elektrik satanlar bakan toplantısı falan demeden belki de karartmayı güç gösterisine dönüştürdüler. İşte o an karanlık devletin tescilidir.

         Bir asgari ücretin ev kirası, elektrik, su ve doğalgaz faturası gibi temel insani ihtiyaçları ancak ödeyebildiği bir ülkede masanın sahiplerinden çok oturanların güçlü olduğu düşündürücüdür. Yoksa özel sektör temsilcileri, ampulün eskimemesi için elektriğin az kullanılması tavsiyesiyle bakanı ikna mı ettiler.?                                                                                                                                                                                   Yok, öyle değil diyorsanız söz geçirin başımıza çıkarttığınız sevgili özel sektörünüze.!

         Diğer masa ise amasız, çıkarsız, geleceği şekillendirme için Türkiye Adalet Akademisi’nin bulunduğu Ahlatlıbel’de eşitlik ilkesi içinde kuruldu.  Altı liderle yapılan ilk yuvarlak masa toplantısının daha da genişlemesinin toplumsal barışa, ülke demokrasisine, kalkınmaya ve içinde bulunduğumuz krizden çıkmaya büyük katkılar sunacağını son umut olarak taşıyoruz.

        Yıllardır zil çalıp masa üzerinde gerdan kıvırtarak yalın ayak dans eden ortadoğu kültüründen ülkemiz çok çekti. Yandaşlar din kardeşi kisvesiyle bu yoz kültüre milli sermayemizi de kelepir fiyata verdiler. Bunu BAE yetkilileri bile söyledi.

        Yuvarlak masa toplantılarından gerçek bir milli duruş çıkması konusunda umutluyuz. Masalarımızın o yalın ayaklılardan ve zillerinden kurtarılmasını da sabırsızlıkla bekliyoruz.

        Boşuna yaygara yapmayı bırakarak! çoğumuz adımızı Nebati olarak değiştirip, gözümüzden çıkan ışığı kullanıp elektrikten tasarruf edebiliriz diye düşünüyorum.!

        Ancak bir gece Nebati görevden azledilirse zifiri karanlıkta kalma korkusunu yenemiyorum. Çünkü ben bir kaç mum türküleri bilirim ama bir söyleyenden dolayı çok da sevmem. Ancak bütün zamların sebebini CHP’ye bağlayan ve zamları devlet yapmamıştır diyenlerle aynı havayı paylaşamam.!

       Aslında itiraf ediyorlar ortada devlet kalmadı ki zam yapsın, ortada devlet bırakmadılar ki adaleti sağlasın ve ortada halkın aklıyla alay eden bir ekibin olduğu yerde gerçekleri korkmadan söyleyenler kalsın.! Bugün doğru söylersen yarın mahkemeye gidersin günlük yaşamın bir parçası.!

      Haydi Diyanet top sende ver bakalım fetvayı;  Ortadoğu kültürüyle kıvırtanların yalın ayak bastığı masalarda yemek yenir mi? kahvaltı edilir mi? demokrasi seni zaten ilgilendirmez ancak konusu enerji dahil toplantı yapılır mı? CHP’nin yaptığı zamlarla elektrik ve doğalgaz kullanılır, suyla gusül ve namaz abdesti alınır mı.?

      Sohbet masaları ve çilingir sofralarından alınan vergilerle maaş alırken iyi mi? Haydi söyle....!

      Ben Einstein gibi düşünüyorum. “Dağınık masa, dağınık kafaya işaretse, boş masa neyin işaretidir?”

       Ver de fetvayı bir görelim!

 

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde