29 Mart 2024

ÖZÜR !

  • PDF

            Yaptığı bir yanlıştan dolayı bağışlanmasını istemek,  diğer bir anlamı ise  özrünü ileri sürerek bir işi yapmayı istemeyip, bağışlanmasını istemek özür dilemektir.

            Yöneticilerimizden duymaya çok da alışık olmadığımız bu ifade nihayet bakanlarımız tarafından geçen hafta kullanıldı. Hem şaşırdık, hem de sevindik.

            Sağlık bakanı, “Cenazelerde sosyal mesafenin kalkacağını öngörmeliydim. Bu benim kusurum. Bu nedenle ben vatandaşlarımdan özür diliyorum” ifadelerini kullandı. Cenazede kalabalığı öngöremeyen! bakanın özürüne yine de sevindik. Aşı ve kongreleri konusunda açıklayamadıklarına ise maske dağıtımındaki beceriksizliğini ve sınırı çizilmiş metinlerin dışında konuşamadıklarını bildiğimiz için şaşırmadık. O kalabalık törenin katılımcılarından bir özür beklemek ise Şubat’ın 30 gün olmasını beklemek gibi olurdu.

            Yüz yüze eğitimin bir gün ertelenmesinin ardından da Milli Eğitim Bakanı sıraya girerek “Yaşanan 1 günlük erteleme için tüm vatandaşlarımızdan özür dilerim” dedi. Sanki okullarda eğitim-öğretim kalmış da bir günlük ertelemenin özürü dileniyor. Ne sevindik, ne de şaşırdık. Yani bir gün ertelenmesi Mars’a gidişimizi mi engelleyecek! sadece merak ettik.

             Bu hafta biraz özür de benden olsun.

            BBP Genel Başkanı Destici’nin Uygur Türklerine karşı yaptıkları zulümden dolayı gerekirse Çin’e savaş açılabileceğini söylemiş. Bu büyük atıştan dolayı bende Çinlilerden özür dilerim.!

            Hatay AKP Gençlik kolları kongresinin sazlı sözlü, davullu zurnalı bir düğün havasında yapıldığını televizyonlardan izledik. Oyunları seyrettik omuzlara alınanları gördük ama tedbirleri görmedik. O AKP’den başka bir partinin kongresi olsaydı, yandı gülüm keten helva. Gençlere kızmayın! Aferin deyin çünkü imam-cemaat örneğini hayata geçirmişler.! Ama yinede o kadar tokmağı yiyen davulun derisinden özür dilerim.!

            Bir üniversitede rektör, rektör yardımcısı, dekan ve öğretim görevlilerinin de aralarında bulunduğu 27 kişi birbiriyle akraba çıkmış. Torpilli atamayı yapanları kutlar, eğitimin olmayan kalitesinden özür dilerim.!

            Ankara’da Kuğulu Park’ı sosyal mesafe kuralına aykırı olduğu gerekçesiyle polis marifetiyle dağıt ve boşalt, başka yerlerde polislerin nezaretinde salonlarda lebaleb kongre yap. Parkın üzgün ve süzgün kuğularından özür dilerim.

            12 yaşındaki çocuğa  cinsel istismardan tutuklanan sapık zatın geçen günkü duruşmasında Avukatının, “Müvekkilimiz Türkiye’nin nadide, mümtaz bir şahsiyetidir. 6 aydır tutukludur..... telefon kayıtları dosyaya konulsun, gerçek ortaya çıkacak” diyerek istismara uğrayan çocuğu suçladı. Sapık zat ise “Ben bunu FETÖ fiili olarak görüyorum” kumpasa uğradım derken kızarmadığını yüzsüzlüğüne bağlıyorum. Bu sapık zattan ve avukatından da özür dileyemem, kimse kusura bakmasın.

            Bunlardan özürü, laik ve çağdaş eğitimin yerine çocukları böyle sapıklara teslim etmenin altyapısını hazırlayanlar dilesin. Ama “ Özrü kabahatinden büyüklerin” özür dilemesinin bir anlamı var mıdır? Özdemir Asaf, “Özür dilemekle bir yanlışı düzeltebildinizse, bilin ki o yanlışınız küçük bir şeydir.” Diyerek güzel özetlemiş.

            Kararı alan yöneticilerin uygulamadığı cenazeler, parti kongreleri, kalabalığa teşekkürler gibi etkenlerden sonra maske ve mesafeden toplum adına şahsım olarak özür dilerim.

 

Son Güncelleme: Çarşamba, 03 Mart 2021 09:42
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde