19 Nisan 2024

KİME YASAK?

  • PDF
       Corona denilen illet dünyayı kasıp kavururken ülkemizde garip şeyler oluyor. Devlet erkanı ve siyasi nüfuzlu kişiler Coronadan muaf günler yaşıyor.
 
       Temmuz ayı sonlarında büyük bir gösterişle devlet erkanı ve 350 bin kişinin katılımıyla bir kısmı ibadete yıllardır açık olan Ayasofya gösterisi yapıldı. Sosyal mesafe mi işte onu hak, maskeme mi onu eczane getire! Bilim kurulu mu? onlar zaten sağır ve dilsiz.!
 
      Cumhurbaşkanı selin yaralarını sarmak için gittiği Giresun’da binlerce kişiyi meydana toplayarak ve sosyal mesafe kuralları hiçe sayılarak yaptığı mitingde konuşma kürsüsünden meydana çay attı. Aynı tedbirsizlikler faiziyle beraber orada. Katılanlar yanaşık düzenin de yanaşığı şeklinde ya da güreşçiler gibi el ense ve çift dalma tekniğiyle çay kapmaya çalıştı.! Olmayan tek şey var o da tedbir.!
 
      4 Eylül 2020 itibariyle düğün, sünnet, kına gecesi, nişan ve benzeri etkinliklere izin verilmeyeceği bir saati geçmeyecek şekilde nikah yapılacağı kararı açıklandı.Yasaklar yürürlüğe girdikten sonra AKP Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Dilovası’nda devletin Karayolları tesislerinde oğlu için düğün düzenleyerek yasağı Genç Osman gibi deldi geçti.!
 
     Düğün, 1500 davetlinin yanı sıra Kocaeli valisi, büyükşehir belediye başkanı ve bazı ilçe belediye başkanlarının katılımıyla gerçekleşmiş. Büyükşehir belediye başkanı aynı zamanda nikah memuru. Anlaşılan soyadı gibi yaman bir düğün yaparak halka yasak olan bize sökmez ya da devlete Corona giremez demiş.!
 
     Düğünde, tedbirin ve yasak delmenin yanında Bilim Kurulu üyeleri de eksik kalmış.! Bir güzel tarafı vardı, önceki valimizi özlemiştik, fotoğrafları paylaştığı için özlem giderdik.! Onun için Yaman’ın düğününde gördüğümüz vali Yavuz’a Hassaten teşekkür ederim.!
 
      Makam sahiplerinin yasaklara uymama gibi ayrımcılığı olmadığına göre bu tür kalabalıklara katılanlar ile bunları organize edenlere kesin bakalım cezayı ve kamuoyuna açıklayın. Dolmuşta ayaktaki yolcudan bulaşan virüs mitingde ve düğünde sosyal mesafeye uymayanlar ile maske bile kullanmayanlara bulaşmıyorsa AKP’liler Corona’yı da ayarlayarak iktidarın nimetlerinden yararlanarak dokunulmazlık elde etmişlerdir.! Üstelik temizlik, boya ve bakım gibi işleri de belediye işçilerine yaptırmışlar. Ohh gel keyfim gel.! “On dönüm bostan, yan gel yat Osman”
 
      30 Ağustost’ta var olan! virüs, mitingde, düğünde, dernekte yok. Demek ki yerli ve milli böyle olunuyormuş.!
 
      Devlet erkanına, AKP’li vekile, valiye falan dokunmadığına göre Corona’da adaletsizlik başlıyor düşüncesindeyim. Düğünlerde “vur patlasın, çal oynasın” olayı olduğundan virüs gürültüden kaçmış olabilir.! Bu zor şartlarda evlenen gençleri de tebrik ederim.!
 
      Ben, bu yasaklar kime diyorum. Cumhurbaşkanı da “tedbirlere uyulmuyor” demiş ve yazı böyle bitmişş...
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde