19 Nisan 2024

ÖNCESİ VE SONRASI

  • PDF
  Geçen yılın son aylarında Çin’de ortaya çıkan Corona denilen bir virüs dünyayı kasıp kavuruyor. Hem de egemen güçlere ve ona yeltenen yöneticilere rağmen. Bunlarla kalmadığı gibi hurafeleri de yok edecek şekilde etkisini arttırırken, herkesi de tehdit ediyor.
 
  Corona sonrası belki de yeni bir çağın başlangıcı olacak. Yakın gelecekte Corona öncesi hurafeleriyle, Corona sonrası bilim dünyası karşı karşıya gelecek ve bilim çağı hakettiği üstünlüğü cehaletin elinden alacaktır. Bunu ulemaya değil, akıl ve bilime inanan herkes kabul etmek zorundadır. Yani sokak deyimiyle bilimle dans edilemez! Çünkü bilimin, herkesin kabul etmek zorunda olduğu gerçek ve evrensel boyutları vardır. Lay lay lom işi değildir...!
 
  Bilim, vahşi kapitalizmin altında ezilerek pespaye bırakıldı. Bilim yerine para, bilim adamı yerine de parası olan oturtuldu. Bu örneklerin çokluğu da başka konular bir yana, dünyayı virüs ve salgın hastalıklar sarmalından çıkaramadı. Böyle olması gerekirdi.! Çünkü kapitalizmin ve dinciliğin gelişimi baskılanan bilimin zayıflığıyla olurdu.
 
  Ülkeler ve dinler farklı olsa bile Corona ayrım yapmadı. Ne gelişmiş ne gelişmemiş dinledi. Dil, din, ırk, mezhep.... ayrımı yapmadı, yani adaleti elden bırakmadı! Bunun antivirüsü bilimdir. Dünyayı aydınlatmak için her türlü fedakarlığa katlanan bilim adamlarına dünya çok çektirdi. Bilim diyenin kellesini keserken, bağımsızlık diyenleri de daraağacında sallandırdı. Bilim, maddi ve manevi değerlerin dışında ve üstünde tutulmadığı gibi bağımsız bırakılmadı. Bilimden zarar gelmeyeceği gibi ışığının dünyayı aydınlatacağı gerçeğini basiretsiz yöneticiler görmek istemedi ama Corana bunu affetmedi..!
 
  Corona, ister kabul etsinler ister etmesinler bir zihniyet devrimi yaratacaktır. Bundan sonra Dünyanın liyakatsız liderlerle ve onların kadrolarıyla yönetilmesi mümkün olmayacaktır. Uluslararası oluşumlarda var olan çatlaklıklar da virüs sayesinde ortaya çıktı. İtalya’ya AB üyesi ülkelerin ve ABD’nin tıbbı yardımda bulunmaması gibi virüs sonrasında değerlendirilecek konular oluştu. Bunlardan dolayı bilimin önderliğinde yeni dünya düzenleri kurulacaktır. Geri kalmış ya da az gelişmiş ülkelerin vatandaşları Corona nın adaletini toplum yaşantısında rehber yaparak hak arayacaklardır.
 
  Ülkemizde de mevcut ve müsriften artan kıt kaynaklarla bir ekonomik paket açıklandı. Patronlar kulübünün “neşesi yerine” geldiği birinci ağızdan söylenirken, toplumun diğer kesimlerine de sabır ve dua kaldı! Bu paket vicdanlarda rahatlık sağlıyorsa virüsü çoktan yok etmişiz demektir...
 
  Corona sonrası bilim ve din çatışmaları durarak, herkes asli görevini üstlenecektir. 15. Yüzyıl Avrupasında olan gelişmeler, diğer ülkeler ve dinler için de geçerli olacaktır. En azından dinler yönetim iddiasından vazgeçerek alanlarına çekilmelidirler. Avrupa’da cehalet çağının kapanması Rönesans kültürüyle oluşan bir ”yeniden doğuştur.” Bu yenilenmeyle birlikte cehalet de ölmeye başlarken, dini otorite de büyük sarsıntı geçirmiştir.
 
  Yaşamın, sadece mum yakıp şeytan taşlamaktan ibaret olduğunu sananlar ise patinaja devam ederken gelişmemiş ülkeler sınıfında oturacaklardır.
İnanıyorum ki Corona modern derebeyliğin son bulmasına vesile olacaktır.
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde