28 Mart 2024

VİRÜS AHLÂKI

  • PDF
Son haftaların gündemi olan virüsler küçük olup, metabolizmaları yokmuş. Bundan dolayı kendiliğinden üreyemiyorlarmış. İçlerine girdikleri hücreleri zorlayarak yeni virüs üretmek için kullanırlarmış. Sonra konak hücreyi imha ederek hastanın vücudunda hızla çoğalmaya devam ederek soğuk algınlığından kızamığa.... kadar çok hastalığa neden olurlarmış. Bunu kitap söylüyor. Konu sağlıkçıların işi.
 
Benim anladığım virüsler, birey sağlığının ötesinde toplum sağlığını perişan ederek ömür boyu izlerini hissettirenlerdir. Fatsalıların çoğu ilçemizde bulunan siyanürle ayrıştırılan altın madenlerini Corona virüsü kadar konuşmamışlardır. Kaldı ki alanları daha da genişleterek ruhsat yenileme derdi olanlarda var. Ne garip değil mi? soluduğun havadaki (anlamını bile bilmediğin Corana) isimli gelip geçici virüsü düşünüyorsun da yaşadığın bölgedeki kalıcı zehiri ve çevre katliamını görmüyorsun!
 
Genel durum da farklı değil ki.
 
Rüşvet, yolsuzluk, yandaş kayırmalar... gibi uygulamalar topluma konaklamış olup, aşısı da yoktur. Tedavisi ise ahlakı ve çağdaş eğitimi süratle tesis etmektir.
 
Bağımsız olması gerekirken dün bıraktığını gece, şimdi bıraktığını az sonra ve uydurma delillerle tutukluyorsa virüse bile siyaset bulaştırma becerimizin yüksekliğindendir.
 
Artan güvensizlik nedeniyle adaleti temsil eden heykelin bile ülkemizi irdelerken gözlerini açacak hale gelmesi toplumdaki yozlaşmadan ve gittikçe bozulan düzenden dolayı oluşan virüs yüzünden değil midir?
 
Virüsün cebimizde sürekli mutasyona uğramış hali de yap işlet devret modeliyle çoğu yandaş firmalara ödenen haksız milyarlardır. Bu virüsün uzun yıllar kan emiciliği de sözleşme gereği sürecektir.!
 
Hangi virüse razısınız. Corona yerine yine öbürlerini istersiniz. Çünkü bunlara bağışıklık kazanmış bir kitle var. Merak etmeyin daha öncekiler gibi Corona da gelir geçer ama konu ettiklerimiz bir gelir pir gelir.
 
Virüslerin bile mevsim gibi bir ahlakı varken, konu ettiğimiz virüsler ise ahlak yoksunudur. 2.5 milyon oyu kanuna rağmen geçerli sayan ve iktidarın işine gelmeyen seçimleri yenileten YSK varken virüs bize neylesin.! Diyanet İşleri Başkanlığının uygulamaları siyasete endekslendiğinden fetvası verilmiş ölümcül virüslerle yaşıyoruz zaten!
 
Muhalefetin kazandığı belediyeleri çalıştırmamak için yapılan entrikalar yüzünden oralarda yaşayanlara çektirilen sıkıntılar virüs gazabıyla eşdeğerdir.
 
Virüs, virüs diye olağanüstü bularak canlı yayınlarda anlattığınız durumu Kurtuluş Savaşı kahramanı Atatürk zor şartlarda bile “bilim ve akıl” diye özetlemişti. Ama siz onu da anlamak istemediniz. O yüzden iç ve dış politikamız da virüsle beraber bakteriden geçilmiyor.!
 
Sağlıksız zihniyetlerin yerleştirdiği virüs bir ömürlükdür. Sessizlik, işsizlik, hukuksuzluk, üretimsizlik....gibi virüslerle yaşayan toplum Corana dan korkar mı?
 
İtham ve yalan virüsünü sık kullanılanlara ekledikten sonra, bunların antivirüsü “bay Kemal” de var ama vermiyor diye suçlayacak birini de bulursunuz.
 
Sağlıklı günleriniz olsun.!
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde