28 Mart 2024

CEHENNEMİN ÖLÜMÜ!

  • PDF
Çok soğuk ve kimsenin düşünmek bile istemediği ölüm, bir canlının yaşamının kesin olarak sona ermesidir. Bu sona erme doğal ve kendiliğinden olabildiği gibi başkalarının etkisi ve müdahalesiyle de olabilir.
 
Albert Camus, “bir ülkeyi tanımak istiyorsanız, o ülkede insanların nasıl öldüğüne bakın” der. Bu söylemin özellikle geri kalmış ülkelerde karşılığı ve doğruluğu çok daha fazladır. Açlıktan ölümün tamamen ekonomik durum ile ilgili ve var olduğunu bilmekteyiz. Ekonomik sıkıntıların insan psikolojisi üzerindeki ağır tahribatları düşünüldüğünde gelişmiş ve dolayısıyla milli geliri yüksek ülke vatandaşlarının ölümü Albert Camus’un tanımının olumlu, gelişmemiş ülke vatandaşları da olumsuz normlarına uygundur.
 
Geçen günlerde Hatay’da bir vatandaşımız “iş istiyorum” söylemleriyle kendini yakarak canına kıydı. Psikolojik sorunları var ya da yoktur. Önemli olan insanlarda bu sorunları yaratan nedenlerin yok edilmesi ya da azaltılmasıdır. Bunlar da yöneticilerin görevidir. Olayı sosyal medyada eleştiren AKP Ağrı Belediye Meclis üyesinin “kimse açlıktan kendini yakmaz. Öyle olsaydı Nijerya, Çad, Zambiya, Haiti, Madagaskar, Yemen ve Sierra Leone gibi ülkelerde insan kalmazdı. Böyle ucuz siyasi manevraları millet yemez.” Söylemi olaydan daha acı ve kara vicdan örneğidir. Kaldı ki dünyanın hangi ülkesinde olursa olsun böyle olaylarda o ülke vatandaşlarının o ölümlerde payı vardır. Ağrı’lı meclis üyesi bilesin ki; Hatay’da bir vatandaş, ülkemizde ise sayenizde insanlık ölmüştür.
 
Yine partinizin Çorumlu bir bayan yetkilisi de “alevi vatandaşlarımız veya bize oy vermeyenlere de gıda yardımı yapılıyor”söylemiyle partizanlığı yaşatıp, insan eşitliğini öldürmeye teşebbüs etmiştir. Nedir bu? Kininiz, kibiriniz ve nefretiniz...
 
“TOKİ’den ev, devlet bankalarından da kredi alınırsa faiz haram değil” fetvasından sonra iyice raydan çıkan, tamamen ve açıkça iktidar borazancılığı yaparak bunu “Kur’an kurslarında bir tuğlası olana, cennette bir ev verilecek” açıklamasıyla taçlandıran Diyanet İşleri Başkanı, hurafeleri yaşatıp, gerçek islam alimlerini ve dini öldürmüştür! Bu başkan yakında cami önlerinde cennet tapuları ve hisse senetleri dağıtırsa işte o zaman bilin ki cehennem de ölmüştür.!
 
Depremi çocuk yaşta evliliklerin yasaklanmasına bağlayan üniversitede hocalık yapan profesörler yobazlığı yüceltip, bilimi öldürmüştür.
 
Karşıt düşünceleri suç unsuru kabul eden zihniyetlerde, baskıyı yaşatıp düşünce özgürlüğünü öldürmüştür.
 
Bu yönetim anlayışıyla sağlıklı hiç bir şey kalmayıp, çevre dahil her şey ölüme terk edildiğinden, öldüren öldüreneee...! AKP’nin mantığı sanırım “ölen ölür kalan sağlar bizimdir.”
 
Mecazi anlamda ölüm cansızlarda da olabildiğine göre; Ölenlere Allah rahmet, öldürenler ile bunlara çanak tutanlara da zahmet eylesin diyelim...
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde