29 Mart 2024

GÜMLÜYORUZ

  • PDF
   Güm, derinden ve patlayıcı yankılı gürültüdür. Argo da ise yalan uydurma haber, boşu boşuna yok olmaktır. Güm güm etmek ise derinden yankılı olmak, ses çıkmaktır.
 
   Bırakın güm sesini ülkemizde bu kadar gürültülü ve gümbür gümbür ses çıkaran haksız işlemler var ki hangisini yazalım. İlginç olan ise vatandaşlarımız bu adaletsiz uygulamaları toplum yaşantısının bir parçası olarak kabul eder hale geldiler ve adını da kader koyarak adalet ile hak ve hukukun güme gittiğini düşünmediler. Bunları yaratanlar da pişmanlık yasasından faydalanarak itirafçı olarak olarak az bir cezayla kurtulmaya çalışıyorlar.
 
   Beş yıl ÖSYM Başkanlığı yapan Ali, görevi boyunca sınav yolsuzluklarıyla anılmış ve hırsızlık ortaya çıkınca da pişmanım demiş. O zamanlar suçlu olduğuna inanmamışlar dı çünkü ortaktılar. Bunlar pişmanlığa vicdan sızısından değil, ceza indiriminden başvuruyorlar. Kısaca sınav eşitliğini ve gençlerimizin geleceğini gümm... diye beraberce patlattılar.
 
   Bunu gibi haksız işler şans oyunlarında da oldu. Büyük ikramiyeler yandaşa hileyle verilirken amorti sesi sedası çıkmayanlara verildi. Onlarda gümbür gümbür şükretti.
 
  “Asrın davası”, dedikleri ve savcısı oldukları adını Ergenekon koydukları örgüt Yargıtay kararıyla gümlemedi mi?
 
   Gündemin çokluğu arasında yok olan enişte Rıza’da bir zamanlar hayırsever iş adamı olarak anılırken Amerika’da itirafçı çıktı. Sekizyüz binlik saatin faturası da peçetede gümlediği kadarıyla kalmadı mı?
 
   Kefili oldukları ve ortakları da on beş Temmuzda gümlemedi mi?
 
   Özellikle dış politikadaki gelgitler yüzünden T.C’nin “yurtta barış, cihanda barış” kararlılığı da sıfır sorundan güme gitti!
 
   Libya konusunda arabulucu olalım diyen Kılıçdaroğlu için “İnanın uluslararası hukuku bu adam bilmiyor” diyen Cumhurbaşkanı iki gün sonra Putin’le beraber açıklama yaparak çark etti. Sesi Libya’dan duyulurken Kılıçdaroğlu’nun doğrularını duymamak isteyenler yine kulağının üstüne yatmıştı. Kim bilir, belki de Putin’in ülkemize gelmeden hemen önce gezdiği Emevi Camisinde aldığı bir karardır! Anlaşılan davul birinin boynunda, tokmak bir başkasının elinde mi diyelim. Yoksa davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş mi diyelim. Gerçek olan ise sesinin gümbürtüsü!
 
   Termik santrallere baca takılmasını erteleyen ve mecliste cumhur ittifakının oylarıyla kabul edilen kanun teklifi Cumhurbaşkanı tarafından veto edildiğinde teşekkür mesajları yayımlayan vekillerin riyakarlığı sosyal medyada güldürdü, gerçekte ise saygınlıkları güme gitti!
 
   Kendileriyle çelişen ve kendilerini yalanladıkları işlerin bir kısmından da aldatıldık diye sıyırnaya çalışıyorlar. Gümbür gümbür geldiler ve aynen öylece gidiyorlar. Güm diye patlayacakları günlere gidiyoruz, hem de kendi içlerinden.
 
  Ama tuzu bile kokutarak...!
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde