05 Mayıs 2024

VURUN ABALIYA

  • PDF
      26-29 Ağustos tarihleri arasında yaşamın can damarı ve insanlık onuru olan adalet temalı kurultayını CHP tarihe mal olmuş Çanakkale’de başarıyla gerçekleştirdi. Adaletsizliğin, Ankara-İstanbul yolundan sonra tarihi Gelibolu Adasında da yankılanması topluma umut aşıladı. Toplumun her kesiminden insanların katıldığı etkinliklerde ufak tefek istenmedik olaylar yaşanabilir. 
      Bu olumsuzluklar, yapılan etkinliğin karalanması ya da başka amaçlar için kullanılıp üzerinden siyaset yapılması hakkını doğurmaz. Adalet kurultayının; Amacına, konuşmacılarına, katılımcılarına ve sonuç bildirgesine bakmaktır esas olan. 
      Üç densizin yaptığı tasvip edilemez. Aldıkları alkol kendilerini bağlar, kurultayı ve organize edenleri bağlamaz. Bu olay için gereğinin yapılmasına rağmen Kültür ve Turizm Bakanı, olayı gündemde tutmak için kamp alanında alkol alan kişilere yasal işlem başlatılacağını duyurarak  “Mal bulmuş mağribi gibi” sevinçten hoplamaya başladı! Üreticiyi iflas durumuna sürükleyen fındık fiyatıyla uğraşmadığına göre, vurun muhalefete gitsin. Ona göre fındıktan geçinen sekiz milyon nedir ki, varsa yoksa üç şişe bira...
      Her yanlış için yasal işlem tabi ki başlasın, kamu mallarının yağmalanmasında “aman o bizden” korumasıyla yıllardır hiç bir işlem yapılmayan soruşturulacak o kadar işlem var ki, kokusu dünyayı bile sardı.
      Sizce bu üç kişiden her biri;
      -700 bin liralık hediye saat takıp, ödeme belgesini peçeteye yazıp imzalamış mıdır?
      -Elbise, ayakkabı ve baklava kutuları içinde milyonlarca doları hediye almış mıdır?
      -Oğullarının rezidansında para sayma makinaları bulunmuş mudur?
      - Yoksa bu kişiler ballı ihaleler mi almıştır?
      Hadi bu üçlüyü bir olay ve bazı kişilerle kıyasladık. Geriye kalan çocuk tacizlerini, yolsuzlukları, bu işin siyasi ayağı yok deyip bangır bangır bağıranların ve şehri “Rabia” heykeliyle donatanlar ile “ Hainler Mezarlığı” açanların damatlarının FETÖ den tutuklanmalarını nereye koyacağız. Bu şehitlikler semboliktir diyenlerin vekil olduğu ülkemizde, Ankara’yı parsel parsel satanları  Emlakçılar Odası başkanına mı şikayet edeceğiz? Haydi sayın bakan bunlarla ilgili açtığınız soruşturmaların sonuçlarını açıklayın da kamuoyu bilgilensin! Hani bir laf varya “Dinime söven müslüman olsa bari”
      Hükümet, bu çalıştaylardan ders alıp adil bir yönetim tesis edeceğine, neresinden çamur atarız arayışı içine girmektedir. Yedek Bahçeli bile Kör Niko’nun Meyhanesiyle topa girdi! Sonuç bildirgesinde yer alan; Adalet mücadelesi meşrudur, “Adalet Hakkı” Temel bir haktır, Türkiye’de adalet hakkı sistematik olarak ihlal edilmektedir tezleri tamamen doğrudur.
      Ayrıca bildirgede; Mahkemede, Devlette, Seçimde, Geçimde, İnançta, Eğitimde, Yaşamda, Medya da adaletin olmadığı vurguları yapılmıştır. Aynı zamanda evrensel olan bu değerlerin ülkemizde de yaşama geçmesinin altını herkesin imzalaması gerekir. Ama biz artist vatanın ölümüyle uğraşırken, Anavatanın hastalığını göremiyoruz. Kolay olanı;
      “Vurun abalıya” gitsin...
 
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde