28 Mart 2024

emre-eser

FATSA HAZIR

  • PDF

Kent Konseyleri; kente ilişkin temel stratejiler ve faaliyet planlarının belirlenerek, bu plan ve programların uygulama ve izleme süreçlerinde tüm kenti kapsayan ortak bir aklın oluşturulmasına sağlamak üzere kurulurlar.

Yerellik ilkesi çerçevesinde;

*Kent kaynaklarının etkili, verimli ve adil kullanımına katkıda bulunmak,

*Kentin kimliğine ilişkin tarihi, kültürel, doğal v.b değerlere sahip çıkmak ve geliştirmek,

* Kentin yaşam kalitesini geliştiren, çevreye duyarlı ve yoksulluğu giderici programları desteklemek,

*Çocukların, gençlerin, kadınların ve engellilerin toplumsal yaşamdaki etkinliklerini arttırmak için ortak görüş ve düşünceler çerçevesinde yerel yönetimlere katkıda bulunurlar.

İlçemizde katılımcı demokrasinin geliştirilmesi ve yerel yönetimlerin çalışmalarına katkıda  bulunulması noktasında büyük önem atfedecek olan “Kent Konseyi” en kısa sürede Fatsa’da kurulmalıdır.

Daha yaşanılabilir, ufku geniş, değişime açık, vizyon sahibi bir Fatsa oluşturmak için geniş katılımların fikirleri alınmalıdır.

Fatsa adına bu fikir ve söylemlerin kazanımı ise kurulacak Kent Konseyiyle mümkün olacaktır.

Geleceği adına umut beslediğimiz ve gelişime açık olan ilçemizi daha ileri noktalara taşımanın temelleri ortak akıllara dayanmaktadır. Bu ortak aklın yaratılmasını sağlamak ise yerel yönetimlerin desteğiyle kurulacak olan Kent Konseyiyle olanaklıdır.

Ordu ve Ünye’de kurulumu tamamlanan Kent Konseylerinin ardından Fatsa’da da bu konu üzerine çalışmalar yapılmalıdır.

Vatandaşlar, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu yöneticileri Fatsa’da Kent Konseyi kurulmasını desteklemeye hazırlar.

Değişim ve yeniliklerin ortak akla dayanarak uzlaşmacı şekilde ortaya konulması ilçemize büyük ivme katacaktır.

AK Parti Meclis üyesi M. Okyay SARIHAN, Fatsa’da Kent Konseyi kurulması için çalışmaların hızla devam ettiğini ifade ediyor.

CHP Fatsa Belediye Meclis Üyesi Erol Yerebasmaz, bu konuyu ilk kez ben gündeme getirdiğimde iktidar yanlısı meclis üyeleri beni desteklemediler diyor.

MHP Fatsa Belediye Meclis Üyesi Burak EROĞLU kent konseyinin kurulması için Fatsa Belediyesine parti olarak dilekçe vereceklerini özel söyleşimizde ifade ediyor.

Bu istek ve talepleri göz önünde bulundurarak en kısa sürede Fatsa’da Kent Konseyinin kurulması noktasında öncü çalışmalar yapılacağına inanmaktayız.

Son Güncelleme: Pazartesi, 04 Şubat 2019 12:11

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde