23 Temmuz 2024

FATSO BAŞKANI KARATAŞ DOSYAYI BAŞBAKAN’A VERDİ

  • PDF
Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Tayfun KARATAŞ bu yıl 9.su düzenlenen Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurasında konuşma gerçekleştirdi.
Başbakan Binali Yıldırım ve Bakanların katıldığı Şura’da Ordu İli adına konuşma gerçekleştiren Karataş, Tarım, Sağlık, Ulaşım, Eğitim gibi konularda yaşanılan sorunları dile getirdi. 
Karataş yaptığı konuşmada Fatsa’nın ve Ordu’nun ihtiyaç ve eksikliklerini açıklayarak; bu ihtiyaçların giderilmesi noktasında bölge olarak destek beklediklerini vurguladı.
Karataş konuşmasının ardından dosyayı Başbakan Binali Yıldırım’a teslim ederek; Ordu ilinin eksiklik ve sorunlarının giderilmesi ricası ve temennilerinde bulundu. 
Karataş’ın yapmış olduğu konuşmanın metni: 
“Sayın Başbakanım ;
SANAYİ
Sözcüsü bulunduğum Ordu İli Oda ve Borsaları adına hepinize saygıyla selamlıyorum. 
İlimizin öncelikli sorunları arasında yer alan bazı konularda ortak taleplerimizi sizlere aktaracağım.
Ordu İli’nde halen 2 adet faal Organize Sanayi Bölgemiz bulunmaktadır. Ordu Merkez ve Fatsa İlçesi olarak faal bölgelerde doluluk oranı % 100 e ulaşmıştır.
Şu an Ordu İli’nde sanayicilerimizden gelen boş parsel taleplerine ne yazık ki cevap verememekteyiz. Bu nedenle üzerinde genişleme çalışmaları yapılan Ordu Merkez ve Fatsa Organize Sanayi Bölgelerinin bir an önce genişlemesi için kamulaştırma çalışmalarına başlanılarak her iki faal bölgenin genişlemesi sağlanmalıdır. 
Ayrıca, aynı şekilde Ünye O.S.B. kuruluş için yer seçim işlemleri tamamlanmış olduğundan bu bölge için de kamulaştırma çalışmalarına başlanılmalıdır.
Sayın Başbakanım; gerek Ordu Merkez ve gerekse Fatsa Organize Sanayi Bölgeleri, Bölge Ekonomisine ve istihdama çok ciddi katkılar sağlamaktadır. Bu itibarla biz Ordu Merkez ve Fatsa’daki O.S.B. genişletme çalışmalarını ve Ünye ilçemizde kurulacak yeni O.S.B. yi çok önemsiyor ve ilimize yapılacak en önemli yatırım olarak görüyoruz. Sizin yatırımcı kimliğiniz de bize bu konuda cesaret veriyor ve inşallah bu önemli yatırımların sizin de uygun görmeniz halinde en kısa zamanda gerçekleşeceğini ümit ediyoruz.
ULAŞIM
İlimizde ulaşım sahil bandında iyileştirilmiş olup yapılan çalışmalar için bölge halkı adına teşekkürü bir borç biliriz. Bölgemizin İç Anadolu’yla bağını güçlendirmek adına yani İç Anadolu’yu Karadeniz’e açmak için;
Ünye – Akkuş – Niksar Yolunun,
Fatsa Kumru-Korgan – Niksar Yolunun 
Fatsa – Aybastı – Reşadiye Yolunun 
ve Yapımına Devam Edilen Ordu İli’nden Sivas’a Ulaşım Sağlayan Karadeniz – Akdeniz Yolları’nın Genişletilmesi ve standart hale getirilmesi çalışmalarına hız verilmelidir.
Ayrıca, Karadeniz sahil yolunda özellikle Fatsa İlçesi’nde yoğunlaşan trafik nedeniyle Çevre yolu ihtiyaç halindedir. Buna ilişkin başvurumuz ilgili Bakanlığa iletilmiştir.
Deniz Ulaşımında ise Ünye – Fatsa ve Ordu’da mevcut limanlardan Ünye ve Fatsa Limanlarının genişletilmesi, revize edilmesi, yük taşımacılığına elverişli hale getirilmesi gerekmektedir.
Ayrıca Altınordu İlçesi’nde bulunan mevcut Kumbaşı Balıkçı Barınağı’nın Ordu İli’nin var olan turizm potansiyeli açısından kruvaziye turizmine uygun koşullara getirilmesi sağlanmalıdır.
EĞİTİM
Ordu Üniversitemiz şu an 10 yaşını doldurmuş olup, Üniversitemiz Altınordu Merkez İlçemizde arzu edilen seviyeye ulaşmıştır.
Buna rağmen Ünye ve Fatsa’da bulunan fakülteler henüz istenilen şekilde gelişememiştir. Bu ilçelerimize ek yeni fakülteler açılarak bu yerleşkelerin birer mini kampüs haline gelmesi sağlanmalıdır. Ayrıca özellikle Fatsa’da kız öğrencilerimiz çok ciddi yurt sorunları yaşamaktadır. Kredi Yurtlar Kurumu vasıtasıyla Fatsa, Ünye ve Ordu merkezde Yüksekokul öğrencilerinin yurt ihtiyacı sorununun giderilmesini talep ediyoruz.
İlimiz kırsalında yer alan diğer ilçelerde (Akkuş,Kumru,Korgan,Aybastı ve Gölköy gibi) ise sosyokültürel ve ekonomik gelişimlerine katkı sağlamak için, üniversitemize bağlı meslek yüksek okullarının açılması sağlanmalıdır.
TARIM
Ülkemize yaklaşık 3 milyar dolar döviz girdisi olan Milli Ürünümüz Fındıkta ani fiyat düşüşleri yüzünden üreticimiz ve esnafımız ciddi zararlar görmektedir.
Fındık fiyatlarının serbest piyasa şartlarında oluşmasını beklemek, fındığın bol olduğu yıllarda ani fiyat düşüşlerine sebep olmakta ve dolayısıyla hem ülkemiz döviz kaybetmekte hem de üreticilerimiz ve esnafımız mağdur olmaktadır. 
Bu tür fiyat dengesizliklerinin önüne geçebilmek için rekoltenin yüksek; fiyatın ise düşük olduğu yıllarda devletin piyasaya müdahil olmasını ve bir taban fiyat belirleyerek piyasayı regule etmek amacıyla alımlar yapmasını talep ediyoruz. 
Fındık ile ilgili son olarak da şunu belirtmeliyim ki; dünya üretiminin % 70’ini gerçekleştirdiğimiz bu ürün tek başına bütün diğer tarım ürünlerinin tamamından daha fazla döviz girdisi sağlamaktadır. Bu itibarla ülkemiz için önemi tartışmasız olan bu ürün, milli ürün olarak tescillenmeli ve bu değerli ürünün kalitesini artırmaya yönelik bölgemizde çalışmalar yapılmalıdır.
SEL FELAKETİ
5 Temmuz 2016 tarihinde Fatsa ilçemizde yaşanan sel felaketi malumlarınızdır. Başbakan Yardımcılarımız Sayın Numan KURTULMUŞ ve Sayın Nurettin CANİKLİ sel felaketine maruz kalan ilçemizde incelemelerde bulunmuş, bu durum bizleri gayet memnun etmiştir. 
Sel felaketi sonrası KOSGEB’İN 100.000 TL’lik faizsiz kredi desteği iş âlemimizce sevinçle karşılanmış ancak selden mağdur olan imalatçı olmayan iş adamlarımız bu teşvikten yararlanamamışlardır. Bu konuda KOSGEB desteği kapsamında sel felaketinden etkilenen imalatçı olmayan diğer iş adamlarımıza da bu kapsamda teşvik sağlanmasını talep ederiz.
SİCİL AFFI
Merkez Bankası Bulunan ve bekleyen sicil affı uygulamasının başlatılmasını arzu ediyoruz.
Saygılar sunuyorum...”
Yeni Haber
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde