23 Temmuz 2024

RAHMİ YANGIN : “FINDIĞI SATMAYA KORKUYORLAR”

  • PDF
Fatsa Ticaret Borsası Üyesi Fındık Tüccarı Rahmi Yangın: “Üreticiler ellerinde ki mahsulünü bekletsinler. İhtiyacı kadar satsınlar” dedi. 
Fatsa Ticaret Borsası Üyesi Fındık Tüccarı Rahmi Yangın  konu ile ilgili yaptığı açıklamada: “60 yıldır fındık alımı satımı yapıyorum ilk defa bu yıl eski fındık yeni fındık durumu ortaya çıktı. Bu olmaz bir durum şuana kadar. Bu durumu üreticilere açıklarken bile zorluk çekiyoruz. Bu eski fındığın yeni fındık kadar oluşu bu işi böyle getirdi. Eski fındığın 1 TL aşağıda olması köylümüzü üzüyor. Bizler üreticilerimizi bu konuda teselli ediyor ve Ekim veya Aralık ayı gibi bu fındık birleşir diyorum. Fındık az olmasına rağmen fiyatları kafa karıştırıyor. 15 TL’yi bu yıl gören fındık fiyatları şuan 12 TL civarlarında. Geçen yılda bu dalgalanmalar oldu ve en son 8 TL’den sezonu tamamladı. Fındıkta her zaman taban fiyatı oluşturmalıyız. Fiyatları sabit tutmak herkesin isteğidir. Fiyat dalgalanmaları üretecileri üzüyor ve kafasını karıştırıyor.  Fındığı satmayı korkuyorlar. Devletimizin müdahale etmesini artık bekliyoruz. Bugünkü bu fiyatların düşüşü Eylül ayında ödemeler çok olması diyebilirim. Ayrıca okul sezonu da olması önemli derecede üreticilerin pazara fındık indirmesini sağlıyor. Arz talebe göre fiyatlar düşük oluyor.  Önümüzdeki ayda bu fiyatın artacağını söylemek istiyorum. Ümidim ise bu fiyatların tekrar 15 TL olmasıdır. 15 TL’den daha yukarıda olması mucize olur demek istiyorum. 
Kendi düşüncemi aktarmak istiyorum. Üreticiler ellerinde ki mahsulünü bekletsinler. İhtiyacı kadar satsınlar. Piyasa da buna bağlı olarak fiyatları etkileyecektir ve rakamlar yukarı doğru çıkacaktır” dedi. 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde