23 Temmuz 2024

SEBZE PROJESİNDE HEDEFE ULAŞILDI

  • PDF
Ordu’da her alanda topyekûn bir çalışma başlatarak yerel yönetimler alanında adından sıkça söz ettiren Ordu Büyükşehir Belediyesi, önemli projelerinden olan çiftçi desteklemeleriyle de dikkat çekiyor. Yapılan desteklemelerle organik ürünler elde edilirken, çiftçilerin de ekonomiye katkısı sağlanıyor.
 
SEBZE PROJESİNDE HEDEFE ULAŞILDI
 
Büyükşehir Belediyesi’nin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile ortak yürüttüğü projeler meyvelerini vermeye başladı. “Sebze Yetiştiriciliğini Geliştirme” projesi kapsamında daha önce üreticilere dağıtılan domates ve salatalık fidelerinden elde edilen verimle hedefe ulaşılırken, çiftçilerin sağlıklı ve kaliteli ürünler elde etmesi sağlandı.
 
ÇİLEK ÜRETİMİ DESTEKLENİYOR
 
Ordu’da çilek yetiştiriciliğinin geliştirilmesi için uygulanan “Çilek Üretimi Geliştirme” projesine de katkı sağlayan ve bu kapsamda 2015 yılında 60 dekar alan için 420 bin fide dağıtarak çiftçilere destek veren Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılında da 35 dekar alana 200 bin fide dağıtımı gerçekleştirdi. İlk hasattan itibaren ortalama 750-1200 kg ürün elde eden çiftçiler, il içi ve il dışı toplu ve perakende ürün satışı yaparak ekonomiye katkı sağladı.
 
KESME GÜL YETİŞTİRİCİLİĞİ İSTİHDAM SAĞLADI
 
Ordu’da yeni bir istihdam kapısı oluşturarak çiftçileri gül yetiştiriciliğine teşvik eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda üreticilere destek için 40 bin 250 adet gül fidanı ve 3000 kg sera naylonu dağıttı. Nisan ayından bu yana kesimleri yapmaya başlayan çiftçiler, birim alandan yüksek verim elde ederek emeklerinin karşılığını aldı.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde