23 Temmuz 2024

PAZAR YERLERİNDE TURŞULUK ÜRÜNLERE BÜYÜK İLGİ

  • PDF
Sonbaharın gelmesiyle birlikte pazarlarda satışa sunulan turşuluk ürünlere vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.
Pazarda turşuluk sebze satışlarında hareketlilik yaşanıyor. Kışın pahalılaşan sebzelerin sonbaharda girmesiyle ucuzlamasını fırsat bilen vatandaşlar, pazarlara akın ediyor. 
Vatandaşlar kış mevsiminde sofraların olmazsa olmazlarından olan turşu kurmak için pazarlarda satılan malzemeleri alarak evinin yolunun tutuyor. Turşuluk salatalık 3 liradan alıcı bulurken turşuluk biberler ise çeşidine göre fiyatı değişiyor. Pazarcı esnafı da turşuluk sebze satışlarından oldukça memnun. 
Turşu satıcısı, “Satışlar normal. Turşuluk zamanı başladı bu sene yağış bol olduğundan dolayı 15 gün içerisinde turşuluk satışları durmaya başlar. Özellikle sağlık için kornişon, domates, şalak, biber turşularının yapılması ve her evde yenilmesi gerekiyor.”dedi.
Pazar yerlerini gezerek kışlık hazırlıklar için alışveriş yapan vatandaşlar ise: “ Kışın bazı sebzeler bulunmuyor. Olanlar ise oldukça pahalı oluyor. 
Bu nedenle bizlerde kış ayına girmeden önde sebze alışverişini yapıyor, turşu kuruyoruz. Bunun dışında haşlayarak dondurucularda yada cam konserve şişelerinde muhafaza ediyoruz. Böylece kış aylarında hem soframız zengin oluyor hem de ekonomik açıdan tasarruf etmiş oluyoruz. Şu anda fiyatlar ne çok pahalı ne de çok ucuz. Pazar yerleri ise oldukça kalabalık” diye konuştu.
YENİHABER 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde