23 Temmuz 2024

NAZAR BEBEK HAYATININ HEDİYESİNİ ALDI

  • PDF
Üç yaşındaki Nazar bebek, kavuştuğu protez bacak sayesinde ilk adımlarını attı. 
Henüz üç yaşında olan Nazar Bebek, yanlış tedavi sonucu doğduktan hemen sonra tek bacağını kaybetmiş ve hayata engelli olarak başlamıştı.  
Yaşıtları yürümeye başlayan ve yürümesini hayal ettikleri Nazar Bebek için protez bacak kararı alan ailesi bu günlerde çocuklarının ilk adım mutluluğunu yaşıyorlar.
Belki de hayatının en büyük hediyesini alan minik Nazar, Protez ve Ortez Teknikeri Yasir Özcüre’ye ellerinde tuttuğu protez bacakla küçük bir öpücük eşliğinde teşekkür etti. 
Engelli olan insanlara naçizane önerim, engeliyle yaşamak değil engelini aşmanın yollarını aramasıdır diyen  Protez ve Ortez Teknikeri Yasir Özcüre küçük Nazar’ın protez bacaklarına kavuşmasının kendisini çok duygulandırdığını ifade etti.  
Bu mesleğe başladığımdan beri birkaç kez duygusal an yaşadım. Onların en büyüğü Nazar adındaki küçük hastamızdı diyen Özcüre: “ Nazar bebeğin tek bacağının kesilmesinin sebebi doğuştan yanlış tedavi ve yanlış iğneymiş.  Nazar henüz üç yaşında ve sağlıklı olan yaşıtlarına göre yürümesi gerekiyordu. Yürümeye çalışıyor ama bacağı diz kapağından kesilmiş olduğu için mümkün değildi. Ailesi protez bacak için geldiğinde ölçülerini alırken çok duygulandım ve ya yapamazsam diye düşündüm. Allah’ın izniyle hiçbir problem yaşanmadı” dedi.
 “Bu öpücük beni çok duygulandırdı ve gözyaşlarımı tutamadım”
Nazar bebeğin en büyük hediyesi belki de ona sunulan ilk adımlarıydı diyen Özcüre: “Prova esnasında yürütmeye çalıştık. Nazar bu sayede protez bacaklarıyla ilk adımlarını attı. Nazar bebek o an o kadar çok mutlu oldu ki belki de protez bacakları hayatı boyunca ona sunulmuş olan en güzel hediye olacak. Bana hatıra kalan bu fotoğraf ise en güzel fotoğraflarımdan biri olacak. Ellerinde protezle kucağıma gelip bana sarıldı ve yanağıma bir teşekkür öpücüğü kondurdu. Bu öpücük beni çok duygulandırdı ve gözyaşlarımı tutamadım. O minnet öpücüğünden, küçük bir bebeğin gözlerindeki parıltının vesilesi olmaktan gurur duydum.  Nazar bebek bundan sonraki hayatında protez bacakları sayesinde yaşıtları gibi yürüyüp oynayacak” dedi. 
Bu mesleği kendi içimde şöyle tarif edebilirim, insanlara yeni bir hayat sunulmasında vesile oluyorsun diyen Özcüre: “ Hayata küsen bir insanı, yürümeyi unutan bir insanı yeniden yürütüyorsun. Örneğin yemek yiyemeyen bir insanı yaptığın kol ile yemeğini yediğini görmek bile ayrı bir mutluluk kaynağıdır. Özellikle Ordu ve çevresinde protez, ortez konusunda insanlar yeterince bilinçlendirilmemiş.  Ya insanlar engelleriyle yaşamaya alışmış yada protez ve  ortezlerin çok pahalı olduğunu düşünüyorlar. Aslında devlet bunun yüzde seksenini karşılıyor. İş kazalarında ve gazilerde ise yüzde yüzünü karşılıyor. Nazar bebekte olduğu gibi vücudunda eksiklik olan ayak, kol, parmak, bacak vs. organları protezle tamamlanıyor.  
Şu anda silikon protez de yapıyoruz. İki yıldır belden altı felç olan hastaların yürütülmesi üzerine çalışmalar yapıyorum. Nazar gibi bir çok hastanın mutluluğunda vesilemiz oluyorsa bu da bizlere yetiyor” dedi. 
ÖZEL HABER
Sümeyra Özcüre
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde