23 Temmuz 2024

AFİKADAN GELEN HEYET İNCELEMELERDE BULUNDU

  • PDF
Uganda, Senegal, Moritanya ve Somali gibi Afrika kıtası ülkelerinin su kaynakları yönetiminde görevli idareciler ve mühendislerden oluşan teknik heyet Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürlüğü tesislerinde incelemelerde bulundu. 
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, DSİ Dış İlişkiler Müşavirliği tarafından organize edilen teknik geziye Afrika kıtası ülkelerinden gelen teknik heyet ile birlikte OSKİ Arıtmalar Daire Başkanı Murat Çabuk, ilgili şube müdürleri, DSİ Genel Müdürlüğünde görevli teknik heyet, DSİ 75. Ordu Şube Müdürü Mehmet Kurul katıldı. 
İÇME SUYU DEPOSUNDA GÜNEŞ ENERJİLİ KLORLAMA SİSTEMİ YERİNDE GÖRÜLDÜ 
Teknik geziye Altınordu ilçesi Öceli mahallesinde bulunan 150 m3’ lük içme suyu deposunda başlayan heyet, burada güneş enerjili klorlama sistemini yerinde gördü. OSKİ Arıtmalar Daire Başkanlığında görevli teknik heyet tarafından deponun çalışma sistemi detaylı bir şekilde anlatıldı. Depoyu inceleyen ve sık sık not alarak sorular soran heyet daha sonra aynı bölgede bulunan paket atık su arıtma tesisine geçti. Burada da ilgili şube müdürlüğü tarafından tesisin işleyişi ve sistemi hakkında detaylı bilgiler verildi.  
DURUGÖL İLERİ BİYOLOJİK ATIK SU ARITMA TESİSİ GELEN HEYET TARAFINDAN İNCELENDİ 
Afrikalı heyetin Karadeniz bölgesinde Ordu ayağında incelediği son nokta Altınordu ilçesi Durugöl İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi oldu. Şehrin ürettiği kanalizasyon atıklarını dünya çevre normlarına göre arıtarak doğaya sağlıklı bir şekilde geri dönüşümünü sağlayan tesis gelen heyete tanıtıldı. Suyun ilk girdiği kaba ızgara ve son çıkışı çökeltim havuzuna kadar her aşaması yerinde gösterilerek anlatıldı. 
Gelen heyet Ordu’ da içme suyu ve atık su tesislerinin günümüz teknolojisine uygun sistemlerle işletildiğine vurgu yaparak başarılı bir su idaresi gördüklerini belirttiler. Afrikalı heyet toplu fotoğraf çekiminin ardından Trabzon’a gitmek üzere hareket etti. Haber Merkezi

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde