29 Nisan 2024

Doğrudan Demokrasi Ve Fatsa Deneyimi

  • PDF

semp1-5-2013Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Fatsa İlçe Örgütü 4 Mayıs Cuma günü Belediye kültür sarayında “DOĞRUDAN DEMOKRASİ VE FATSA DENEYİMİ” konulu sempozyum düzenliyor.

Sempozyuma Türkiye’nin tanınmış yazarlarından Aydın ENGİN, Murat BELGE, Partini Eş Sözcüleri Arif Ali CANGI, Sevil TURAN, Eski Hopa Belediye Başkanı Yılmaz TOPALOĞLU, Çamlıhemşin Belediye Başkanı İdris MELEK, Naci SÖNMEZ ve Suat BAYSAL konuşmacı olarak katılacaklar. Sempozyumun moderatörlüğünü ise Makbule EFE yapacak.

Türkiye’de doğrudan demokrasi nedir? Nasıl olmalıdır? Halkın yönetim süreçlerine katılımı nasıl olmalıdır? Bugün uygulandığı söylenen demokrasi nedir? gibi sorulara yanıtların aranacağı sempozyumda Fikri SÖNMEZ’le birlikte Fatsa’da uygulanan yönetim anlayışı ve “Fatsa Fikri” anlatılmaya çalışılacak.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Fatsa Eş Sözcüsü Taylan ŞENDUR “ her yıl yaptığımız Fikri SÖNMEZ anmasına farklı bir anlam katmak amacıyla böyle bir organizasyon yapma gereği duyduk. Türkiye’de iktidar sahipleri hep “yeni Fatsa’ların “ ortaya çıkmasından korkuyordu. O nedenle 12 eylülden önce darbe Fatsa’da gerçekleşti ve önce Fatsa yok edildi. Darbeden bu yana yeni Fatsa’ların olmaması için iktidar güçleri her yolu denediler. Aslında başarılı da oldular. Bizler de yeni Fatsalar oluşturabilmek öncelikle “doğrudan demokrasiyi ve Fatsa deneyimini” yeni kuşaklara tekrar anlatmamız gerektiğini düşünüyoruz ve bu yıl Fikri SÖNMEZ’in karşısına onu yeni kuşaklara daha iyi anlatarak çıkmak istedik. Bu nedenle 4 Mayıs Cumartesi günü saat 13.00’da Belediye Kültür Merkezinde Sempozyum yapıyoruz. 5 Mayıs Pazar günü ise dostlarımızla birlikte Fikri SÖNMEZ’in mezarını ziyaret edeceğiz. Bu hafta sonu bütün halkımızı etkinliklerimize bekliyoruz.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde