29 Nisan 2024

Budak Halkı Yeni Camileri İçin Bir Arada

  • PDF

budak1-5-2013Çamaş İlçesine bağlı Budak köyü halkı yeni camilerinin temel atma töreninde bir araya geldi. Cami Dernek Başkanı İş adamı Hüseyin Pelit’in organizasyonunda gerçekleşen törende vatandaşlar yeni yapılacak camilerine maddi destek de bulundular. Gerçekleşen organizasyonda mevlid-i şerif programı düzenlendi ve ardından halka yemek ikramı yapıldı.
Organizasyonla ilgili ilk açıklamayı yapan Budak Köyü Camii Dernek Başkanı Hüseyin Pelit, “Bu günümüze katılım beklediğimizden daha fazla oldu. Halkımız hayır için adeta seferber oldu. Kısa bir süre önce başlayan cami inşaatımızın inşallah yine kısa bir zamanda bitirmeyi hedefliyoruz. Camimizi 3 yılda bitirmeyi hedefliyorduk ancak bu coşkuyu görünce sanırım 1 yılda bitireceğimizi umut ediyorum. Yeni camimiz 250-300 cemaat kapasitesine sahip olacak. Sanıyorum 700 bin lira civarında da masrafımız olacak. Camimizin bodrum katında da sosyal faaliyetlerimiz olacak” dedi.
Toplantıya istanbul’dan katılan Çamaşlılar Dernek başkanı Av.Ali Çelik ise, “Cami inşaatı için seferber olan herkese candan teşekkür ediyorum. Biz üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız” diye konuştu.
Budak Köyü Muhtarı Kemal Gün de cami inşaatının bitirilmesi için halkın elini taşın altına koyması gerektiğini ifade ederek, “Köyümüz için yapılan bir iş için halkımızdan destek bekliyorum. Emeği geçenlere de teşekkür ediyorum” dedi.
Toplantıya İstanbul’dan gelen Ahmet Gün hayır için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde