23 Temmuz 2024

“BUNLAR TÜRKİYE’NİN ÖNÜNÜ KESMEK İSTİYOR”

  • PDF
Darbeye karşı tek yürek olan halkın demokrasi nöbetinde 25’inci gün geride kaldı. Milli iradeye sahip çıkan ve meydanları boş bırakmayan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi Demokrasi Meydanı’nda tek vatan, tek bayrak, tek devlet ve tek millet şuuruyla yine omuz omuzaydı.Başkan Enver Yılmaz yaptığı konuşmada, “Bugün Tayyip Bey’e yapmaya çalıştıklarını geçmişte merhum Menderes’e yaptılar. Türkiye’nin en güçlü olduğu dönemlerde ne zaman Rusya’yla bir görüşme planlaması yapıldı, bu görüşmeler öncesinde hainlerce darbe girişimlerinde bulunuldu” dedi.
“MENDERES’E YAPTIKLARINI TAYYİP BEY’E DE YAPACAKLARDI”
Başkan Yılmaz, bu güne kadar 1946 yılından başlamak üzere 1982 yılına kadar ülkede yapılan ve yapılmaya çalışılan darbe ve darbe girişimlerini aktarmaya ve herkesi bilgilendirmeye çalıştığının altını çizerek, “Merhum Menderes’in 1950’li yıllara damga vurması, unutulacak siyasi süreçler değildir. Adnan Menderes, o dönemde %56 oranıyla tarihi bir seçim kazanarak Türk siyasi tarihinde rekor kırmıştır. O dönemde alınan bu büyük oy oranı, başka ülkeleri ve birilerini rahatsız etti. Bu nedenle Menderes’i devirebilmek için her türlü darbe hazırlığı gizlice yapıldı. Hatta rahmetli Menderes’in Rusya’yla görüşmesi öncesinde darbe gerçekleştirildi. 11 ay gibi kısa bir sürede hiçbir itirazı da kabul etmeden rahmetli idam edildi” diye konuştu.
“TÜRKİYE’NİN ÖNÜNÜ KESMEK İSTİYORLAR”
Bugün de yaşananların benzer senaryolar içerdiğine dikkat çeken Başkan Enver Yılmaz, “Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde hızla büyüyen bir Türkiye’nin önünü kesmek için dış güçler yine devreye girerek 15 Temmuz’da darbe girişimini ortaya koydu. Zamanlamaya baktığımızda bu teşebbüs, Tayyip Bey’in Rusya programının açıklanmasının hemen ardından yapıldı. Herkesin dikkatini çeken nokta ise, hem merhum Menderes’e hem de Tayyip Erdoğan’a yönelik darbe girişimlerinin Rusya görüşmeleri öncesinde yapılmış olması” şeklinde konuştu.
AVRUPA İKİYÜZLÜ VE RİYAKÂR
Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz konuşmasına şöyle devam etti:
 “Sayın Cumhurbaşkanımız, Rusya Devlet Başkanı Putin’le görüşme gerçekleştirecek. Bu görüşme tüm dünyayı yakından ilgilendiren tarihi bir görüşme olacak. Uzlaşma sağlanırsa dünyanın istikametini değiştirecek. Avrupa Birliği bizim için çok da önemli değil. Şimdi Şangay Beşlisi için diyaloglarımızı artıracağız. Rusya’yla da bu konuları görüşeceğiz. Bu darbe girişimiyle birlikte Avrupa’nın ne denli ikiyüzlü olduğunu hep birlikte gördük. Yaşadığımız bu süreçte binlerce gazimiz, 200’ün üzerinde şehidimiz var ancak Avrupa’dan hiçbir lider gelip de geçmiş olsun demedi. Çünkü bunlar riyakâr ve Haçlı Seferleri’nde başladıkları düşüncelerini halâ farklı senaryolarla devam ettiriyor.”
YENİKAPI’DAN DÜNYAYA MESAJ GÖNDERDİK
Yenikapı’da düzenlenen mitingin Türkiye’nin bir ve bütünlüğünün bir göstergesi olduğunu söyleyen Başkan Enver Yılmaz, “Yenikapı’da 5 milyon kişinin katıldığı muhteşem miting, aslında tüm dünyaya karşı bir güç ve birliktelik mesajıydı. İktidarı ve muhalefetiyle sergilenen tablo olağanüstü bir görüntüydü. Büyük devlet olmak, aslında bu güç gösterisini ortaya sunmak ve yaşanan badirelerin el birliğiyle üstesinden gelerek önüne bakıp, koşar adımlarla gitmektir. 
Bu darbenin tartışılmaz en büyük galibi siz silahsız kuvvetlersiniz çünkü sizler, topa ve tüfeğe karşı imanınızla biz varız dediniz. Darbe girişimi, birlikteliğimizin perçinlenmesine vesile oldu. Avrupa, darbeye karşı bu milletin nasıl direndiğini ve canını hiçe saydığını da gördü” dedi.HABER EMRKEZİ
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde