23 Temmuz 2024

BU SÜREÇTEN BİRLİKTE GÜÇLENEREK ÇIKACAĞIZ

  • PDF
Yaşanan darbe girişimiyle birlikte Ordulular, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda tuttukları kutsal nöbete ilk günkü inanç ve kararlılıkla devam ediyor. Demokrasi nöbetine katılan ve ilk günden bu yana meydanlarda olan Başkan Enver Yılmaz, Demokrasi Meydanı’nda yaptığı konuşmada Türkiye’nin yaşanan süreçten güçlenerek çıkacağını söyledi.
Başkan Yılmaz, “Gelişmekte olan ülkelerde bu tür hadiseler her zaman olur. Eğer bunları atlatamazsanız büyük ülke olamazsınız. Zor bir coğrafyada yaşamamıza ve tüm bu güçlüklere rağmen dimdik ayaktayız. Bu alçakça girişimden ve yaşanan süreçten inşallah güçlenerek çıkacağız” dedi.
DARBECİLER İDAMLA YARGILANMALI
Darbe girişimi sürecinde yaşananlarla ilgili kamuoyunun bir hayli bilgi sahibi olduğunu söyleyen Başkan Enver Yılmaz, yapılan ihanetin tüm boyutlarının vatandaşlar tarafından bilindiğine ve bu hainlerin bir daha gün yüzüne çıkmaması için devletin gerekli tüm tedbirleri alması konusunda toplumda bir görüş birliği oluştuğuna dikkat çekti.
Başkan Yılmaz, darbecilere verilecek cezalarla ilgili şahsi fikrini de açıklayarak, “Ordu Büyükşehir Belediye Başkanınız olarak değil, Enver Yılmaz olarak söylüyorum. Bu alçakça girişimde bulunan hainlerin her birinin yapılacak bir anayasa değişikliğiyle idam cezasıyla yargılanmasını istiyorum. Cumhurbaşkanımız da Meclis’ten idam cezasının çıkması durumunda böyle bir kararı onaylayacağını söyledi” dedi.
TÜRKİYE’Yİ ÇEKEMEYENLER DARBEYE KALKIŞTI
2002 yılından itibaren Türkiye’nin çok değiştiğini ve geliştiğini ifade eden Başkan Enver Yılmaz, “Değil Avrupa’da, dünyada ortalama % 4.4 oranında büyüme hızı yakalayan tek ülke biziz. Bölgesinde huzur ve istikrarı yakalayan bir ülkeyiz. Petrol ve doğal gazımız, olağanüstü yeraltı kaynaklarımız yok, ancak yakaladığımız istikrarlı büyümeyle geleceğe ümitle bakan ülkelerden biri haline geldik. TÜİK rakamlarına göre Türkiye’de işsizlik oranı % 9.9 iken, Ordu’da bu oran 5.4 seviyesinde olup, Avrupa’nın en güçlü ülkelerinden olan Almanya’da ise geçen ayki resmi işsizlik oranı % 16. Çok önemli bir genç nüfusa sahip Türkiye, bu konuda model bir ülke. Ülkemizde toplumun % 60’ı 30 yaşın altında iken, Fransa’da 60 yaş üstü, nüfusun % 60’ını oluşturuyor. Avrupa’da çalıştıracak insan kalmadı. Türkiye ise istikrarlı bir şekilde kalkınmasını, büyümesini devam ettiriyor. İşte bunu çekemiyor ve darbelerle önümüzü kesmek istiyorlar” şeklinde konuştu.
SİYASİ PARTİLERİ MEYDANLARA DAVET EDİYORUZ
Başkan Yılmaz, siyasi partilerin Ordu’daki temsilcilerine seslenerek, “Buradan birçok defa siyasi partilerin Ordu temsilcilerine seslendik. Yine sesleniyor ve davet ediyoruz. Bu meydanlar hepimizin ve hiçbir siyasi görüşe ait değil. Türk bayrağından başka bir bayrak dalgalanmıyor. Gelin bir akşam da siz buradaki nöbete destek verin. Bu vatan hainlerine karşı tepkinizi gösterin” dedi.
BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYACIMIZ HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA
7 Ağustos Pazar günü Yenikapı’da yapılacak mitinge de değinen Başkan Enver Yılmaz, “ Demokrasi nöbetlerini Yenikapı’da yapılacak Demokrasi ve Şehitler Mitingi ile taçlandıracağız. Aynı gün bizler de Ordu’da yine bu meydanlarda olacağız. Sayın Devlet Bahçeli, MHP olarak Yenikapı’da olacaklarını ve mitinge katılacaklarını ifade etti. Kendisine gösterdiği bu hassasiyet nedeniyle teşekkür ediyorum. Keşke CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılım sağlasaydı. Ülkemizde olağanüstü bir dönem yaşanıyor. Her zaman birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var, bu dönemde ise birbirimize daha fazla kenetlenmemiz gerekiyor” diye konuştu.
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde