23 Temmuz 2024

BİZ, BİRİZ VE HEP BİRLİKTE TÜRKİYE’YİZ

  • PDF
Tüm yurtta olduğu gibi Ordu’da da demokrasi nöbeti yine aynı azim ve kararlılıkla devam ediyor. 
 
15 Temmuz gecesi yaşanan ve Türkiye tarihinde kara bir leke olarak yerini alan darbe girişimi sonrası başlatılan demokrasi nöbeti, 16. gününe ulaştı.  Darbe teşebbüsünün yaşandığı ilk günden bu yana Büyükşehir Belediyesi Demokrasi Meydanı’nı dolduran vatandaşlar, nöbetin 16. gününde de meydanı boş bırakmadı.
Darbe girişiminin 16. gününde Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen programlar öncesi Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Şoförler ve Otomobilciler Odası, Ordu Giresun Esnaf Kredi Kefalet Kooperatif Birliğinin başkan ve üyeleri, vatandaşların katılımlarıyla kortej yürüyüşü yapıldı.
TÜRK MİLLETİ TARİH YAZDI
Başkan Enver Yılmaz, burada yaptığı konuşmada meydanları boş bırakmayan Ordululara teşekkür etti. Doğu ve Güneydoğu'daki terör olaylarına değinen Başkan Yılmaz, şehit haberleri karşısında üzüntü duyduklarını dile getirerek, “Türk milleti günlerdir meydanlarda gösterdiği mücadeleyle tarih yazdı. Bu durum her millete nasip olmaz” dedi. 
Başkan Enver Yılmaz, 15 Temmuz'da vatanına sahip çıkmak için canını feda eden şehitlerle ilgili bir düzenleme yapıldığına işaret ederek, "Demokrasi için şehit olan kardeşlerimiz, Türkiye'de şehit olan polis ve askerlerimizle aynı haklara sahip olacak" dedi. 
ALLAH, BU ÜLKEDE BİRLİĞİMİZİ DAİM ETSİN
 
Türkiye'ye yapılmak istenen kalleş saldırının karşılıksız kalmayacağını vurgulayan Başkan Yılmaz, "Vatan, millet ve bayrak sevgisi olduğu sürece kimse bizi mağlup edemeyecek. Allah, bu ülkede birliğimizi daim etsin" ifadelerini kullandı. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, FETÖ’ye yönelik yapılan operasyonlarla birlikte Türkiye’nin yavaş yavaş normalleşme sürecine girdiğini belirterek Yüksek Askeri Şûra kararlarının ardından demokratik ve hukuki adımların da atılacağını söyledi.
Ellerine aldıkları ay yıldızlı Türk bayraklarıyla meydanı dolduran vatandaşlar, okunan Kuran-ı Kerim tilavetini dinledi ve demokrasi şehitleri için dua etti.
 
DEMOKRASİ NÖBETLERİ 7 AĞUSTOS’A KADAR DEVAM EDECEK
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada demokrasi nöbetlerini 7 Ağustos Pazar günü Yenikapı Meydanı’nda yapılacak mitingle taçlandıracaklarını söyledi. 
 
Demokrasi nöbetinde Ordu Giresun Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Yüksel Kaya ve Ordu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hamdi Işık da birer konuşma yaparken Başkan Enver Yılmaz, sabah namazından sonra meydanda bulunan vatandaşlara çorba ve kahvaltı ikram etti.
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde