23 Temmuz 2024

DUALARLA, VATAN VE MİLLET SEVGİSİYLE KAZANDIK

  • PDF

Orduluların 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda tuttuğu demokrasi nöbeti devam ediyor.

 

İlk günden bu yana meydanlarda vatandaşlarla birlikte nöbet tutan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Askeriye içerisinde bir grup silahlı teröristin başlattığı kanlı girişime karşı verilen mücadeleyi milletimiz duayla, vatan ve millet sevgisiyle kazandı” dedi.

 

Başkan Enver Yılmaz, Altınordu ve Perşembe ilçelerinde meydanlarda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarla bir araya geldi.

 

İLDEKİ UYUM SAYESİNDE SÜRECİ RAHAT ATLATTIK

 

Demokrasi nöbetinde bulunan vatandaşlara seslenen Başkan Yılmaz, “Musibetten hayrın nasıl çıktığını bu millet herkese gösterdi. Darbe sürecini en rahat atlatan illerden biriyiz. Samsun, Tokat, Sivas, Giresun ve Trabzon’da tutuklamalar oldu. Fakat Ordu Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Garnizon Komutanlığı, Başsavcılık, Emniyet Müdürlüğü ve diğer kurumların bu süreçte birlikte yakaladığı uyum bir kez daha gözler önüne serildi” diye konuştu.

 

BU MEYDANLAR SİZİN

 

Başkan Enver Yılmaz, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nın herkese açık olduğunu söyleyerek, “Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Büyük Birlik Partisi, Saadet Partisi ve diğer partilerin yetkililerine sesleniyorum. Gelin bu meydan sizindir. Genel Başkanınızın posterini açın, bayraklarınızı asın, darbeye karşı ayaktayız deyin. Bu meydan, bu kürsü sizindir. Her türlü desteği vermeye hazırız. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul’da yaptığı mitinge AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız düzeyinde katılım sağladık. Bütün ulaşım araçları bedava hizmet verdi. Birlik ve beraberlik havası oluştu. Bu vatan, bu bayrak bizim. Onu yere düşürmemek hepimizin görevidir” dedi.

 

BUNLAR ASKER KIYAFETİ GİYMİŞ TERÖRİST

 

Darbe girişiminde bulunanların askeriye içerisinde bir grup çete üyesi olduğuna dikkat çeken Başkan Yılmaz, “Bunlar asker kıyafeti giymiş eli silahlı teröristlerdi. Darbeye karşı gelenlerse bizdik ve elimizde hiçbir silah yoktu. Ancak gönlümüzde ve kalbimizde vatan, millet ve bayrak sevgisiyle milletin birliği, bütünlüğü ve maneviyatını korumak vardı. Müminin silahı duadır. Biz bu mücadeleyi silahımız dualarla kazandık” şeklinde konuştu.

 

ÇÖP SORUNU TARİH OLUYOR

 

Başkan Enver Yılmaz, yaptığı konuşmada Ordu’da devam eden yatırımlarla ilgili de bilgi verdi. 32 yıllık çöp sorununu tamamen bitireceklerini söyleyen Başkan Yılmaz, “Çöp sorununu tamamen çözmek için gerekli adımları attık. Ünye Çimento Fabrikası ile yaptığımız anlaşma gereği 19 ilçenin çöpünü toplayıp ayrıştırdıktan sonra atıktan türetilmiş yakıta dönüştürüp, tonunu 5 liradan satacağız ve çöpten enerji elde edeceğiz. Ordu havası, suyu, yolları ve kirletilmeyen çevresiyle birlikte tertemiz bir il olacak” dedi.

 

ORDU YILLARDIR BEKLEDİĞİ ALIŞVERİŞ MERKEZİNE KAVUŞUYOR

 

Karadeniz Bölgesi’nin en büyük alışveriş merkezini Ordu’ya kazandıracaklarını ifade eden Başkan Yılmaz, “AVM ile ilgili ihaleyi 29 Temmuz Cuma günü gerçekleştiriyoruz. Eski Özel İdarenin olduğu yaklaşık 40 dönümlük araziye yapacağımız AVM’de 50 bin metrekare kiralanabilir alan, 1.200 araçlık kapalı otopark, yeşil alanlar yer alacak ve 18 ay sonra hizmete girecek. Trabzon ve Samsun ile kıyasladığımızda Karadeniz Bölgesi’nin en büyük AVM’si olacak” diye konuştu.

 

 

AVM İHTİYAÇ, KARŞI ÇIKMANIN MANTIĞI YOK

 

AVM’ye karşı çıkan bir kesim olduğunu söyleyen Başkan Enver Yılmaz, “Giresun, Bulancak, Altınordu, Fatsa, Ünye, Terme ve Çarşamba’da bir AVM yok. Buraların insanı Samsun ve Trabzon’daki AVM’lere gidiyor.  Demek ki bu bölgede bir ihtiyaç var. Şehir esnafı biter deniliyor. AVM’ler içerisinde yerel esnafa belli oranda bir yer ayırma mecburiyeti var. İsteyen oraları kiralayabilir. Ayrıca içeride yer alacak firmalar da zaten halihazırda burada ticaret yapan esnaflar olacak. Senenin büyük kısmı kapalı veya yağışlı geçen bir yerde, özellikle kış günlerinde geniş, üstü kapalı, otopark sorunu olmayan, çocukların gezip dolaşıp oynayabileceği, rahat bir şekilde alışveriş ve ibadet yapılabilecek bir yer mevcut değil. Buna karşı çıkmanın da bir mantığı yok” dedi.

 

Demokrasi nöbetinde Memur-Sen İl Başkanlığı tarafından da bir dizi etkinlik düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı, ilahiler söylendi, şiir ve dualar okundu. Ak Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Eski Ak Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Avni Günay, Memur-Sen İl Başkanı İsmail Çelenk’in de birer konuşma yaptığı demokrasi nöbeti sabaha kadar devam etti.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde