23 Temmuz 2024

İHANET İÇERİSİNDE OLANLAR EN AĞIR ŞEKİLDE CEZANLANDIRILACAKLAR

  • PDF

Demokrasi nöbetinin 14.gecesinde Fatsa Cumhuriyet meydanı yine doldu taştı. Demokrasi şehitlerimizin ruhuna ithafen okunan Kur’an tilavetinin ardından Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ve Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Uçar Fatsalılara hitaben konuşmalar yaptılar.

“TÜRKİYE BİR HUKUK DEVLETİ”
İlk konuşmayı yapan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan 15 gündür sürecin hep birlikte takip edildiğini belirterek, “Bugün Yüksek Askeri Şura toplandı dün sayısız asker askeriyeden uzaklaştırıldı. Bütün devlet kurumlarında soruşturmalar açığa almalar devam ediyor. Fatsa’mızda da devam ediyor. Bütün Türkiye'de olduğu gibi olağanüstü hal ilan edildikten sonra her Valilikte olduğu gibi Ordu Valiliğimizde de Olağanüstü Hal Komisyonu kuruldu ve başkanlığını bir vali yardımcımız yapıyor. Bununla beraber her ilçedeki irtibatlı birimlerimiz kurumlarımızda organize olarak çalışmaya devam ediyor. Bu çerçevede olağanüstü hal komisyonu ile birlikte bütün ilçelerimizde şehirlerimizde tabii ki Fatsa’mız da da Milli İstihbarat birimlerimiz en güvenilir ve sağlam bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. Emniyet güçlerimiz çok ciddi bir şekilde çalışmalarına devam ediyor, yine savcılıklarımız da bu ekip içerisinde çalışmalarına devam ediyor. Biz bunlara devlet için millet için Allah için inanıyoruz güveniyoruz sonuna kadar da en adaletli bir şekilde en güvenilir bir şekilde Türkiye'yi bu sıkıntıdan açığa çıkartacak kurtuluşa çıkartacak çalışmalar yapılacağına yürekten inanıyoruz. Türkiye bir hukuk devleti. Hukuktan adaletten asla taviz vermeden, adaletten asla ayrılmadan bu kardeşlerimiz en güzel şekilde çalışmalar yapıyorlar ve yapacaklar ve en nihayetinde de kararı adil bir şekilde mahkemelerimiz verecek buna da yürekten inanıyoruz. Bu çerçevede yapılan bütün çalışmalarda masumla ihanet içerisinde olanları ve destekleyenleri ayıracaklarını yürekten inanıyoruz. Bu ihanetin içerisinde olanlar, bu katliamı yapanlar bu darbeye teşebbüs edenler, masum insanları gözlerini kırpmadan vuranlar ve vurduranlar ve onlara destek verenlere en ağır şekilde cezalarını vereceklerine de yürekten inanıyoruz” dedi.

  “BİZ DE GEREĞİNİ YAPTIK, YAPACAĞIZ”
Sadece şahsının değil bütün kurumların ilgili amirlerinin de bu birimlerle beraber irtibatlı bir şekilde çalışmalarına devam ettiğini ifade eden Başkanımız Anlayan, “Bilgiler belgeler ışığında da bütün kurumlarımızda kurum amirlerimiz görevlerini yapıyor, bizlerde yapıyoruz. Duymuşsunuzdur her kurumda olduğu gibi bizde yaptık yapmaya da devam edeceğiz. Bilgisi belgesi olduğu zaman yaptık yapmaya devam edeceğiz asla bundan imtina etmedik etmeyeceğiz” diye konuştu.

“BUGÜN UCUZ KAHRAMANLIK PEŞİNDE OLUP SEVMEDİĞİ KİŞİ HAKKINDA DEDİKODU ÇIKARTANLAR VAR”
Önemli bir konuyu da halkımız ile paylaşmak istediğini söyleyen Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan, “Bugün ülkemizde şöyle bir durumda var.Darbe girişiminin olduğu ilk andan itibaren tereddüt etmeden darbenin karşısında taraf olan meydanları dolduran hemşerilerimiz Türkiye'nin her tarafındaki hemşerilerimiz gerçekten kahramansınız, her birinize ayrı ayrı tebrik ediyorum. Allah hepinizden razı olsun illa bir şey olması gerekmiyor ama tarafınızı belli ettiniz, Allah razı olsun. Bugün ucuz kahramanlık peşinde olan ne yazık ki bu meydanı tenzih ederim ama insanlar duyuyoruz. Bugün ucuz kahramanlık peşinde sevmediği kişi hakkında dedikodu çıkartan yerinde gözü olup da yerinde gözü olanı al aşağı edemeyip onun hakkında iftira eden sevmediği kişi hakkında dedikodu çıkartan şeylerde duyuyoruz, bu bizi de üzüyor. Böyle bir bilgi kirliliği doğru değil. Bizler ve bütün kurumlar bilgiler ve belgeler ışığında görevini yapıyor ve yapmaya devam edeceğiz, biz de yaptık olduğu zaman yapmaya devam edeceğiz. Rabbim fitneden fesattan dedikodudan hepimizi uzak eylesin. Peygamber Efendimiz diyor ki fitne uykudadır uyandırana lanet olsun diyor darbe fitnesini uyandırdılar onlara da lanet olsun, en başta onlara lanet olsun. Hiçbiriniz kendinizi mahkeme yerine koymayın, devletin bu birimlerine güvenin” şeklinde konuştu.

“BU ÜLKENİN BU DEVLETİN BU YETKİLİLERİN AMACI CADI AVI YAPMAK DEĞİL KAHPELERİ MASUM İNSANLARDAN AYIRMAKTIR”
 Son olarak Devletimizin bütün bu kahpelere rağmen güçlü olduğunu belirten Başkanımız Anlayan, “Güçlü devletimizin kurumları da güçlüdür. Bu bataklıktan inşallah bu gücünü ortaya koyaraktan çıkacaktır. Kimse bizlerden ya da kurumlardan cadı avı beklemesin en tehlikeli durum budur diye düşünüyoruz konuşuyoruz. Bu ülkenin bu devletin bu yetkililerin amacı cadı avı yapmak değil kahpeleri masum insanlardan ayırmaktır inşallah bu süreçten sonra da en iyi şekilde ayrılacaktır. Buna yürekten inanıyorum. Bu olayı duyunca ilk başta Fetö terör örgütü dedik ama sonradan anladık ki sadece tek başına Fetö terör örgütü değilmiş. Her geçen gün başka destekçileri çıkıyor, işbirlikçileri çıkıyor. İçeriden dışarıdan dünyanın her bir tarafından destek veren ülkeler çıkıyor, öyle görüyoruz ve şunu bir defa daha anladık ülkeler arasında devletler arasında dostun olmadığını anladık. Sadece karşılıklı çıkar ilişkilerinin menfaat ilişkilerinin olduğunu anladık. O yüzden hiçbir devletin bize kardeş olmadığını anladık, hiçbir milletin bize kardeş olmadığını anladık” dedi.

“BU AK PARTİ MESELESİ DEĞİL”
Daha sonra bir konuşmada Ak Parti Fatsa İlçe Başkanımız Abdullah Uçar yaptı. Literatürümüzden artık darbe kelimesini çıkarttık diyerek konuşmasına başlayan AK Parti İlçe Başkanımız Abdullah Uçar, “Ben halkımızdan ülkücü kardeşlerimize, Cumhuriyet Halk Partili kardeşlerimize, Milliyetçi Hareket Partili kardeşlerimize, AK Partili dava kardeşlerime, diğer siyasi partili kardeşlerimize, sivil toplum kuruluşu temsilcilerimize alkış istiyorum. Buradan bütün Fatsalı hemşerilerime alkış istiyorum özellikle bu darbe girişimi sırasında Fatsa halkı ile birlikte olan Kaymakamımıza alkış istiyorum, Fatsa Belediye Başkanımıza alkış istiyorum, Garnizon Komutanımıza alkış istiyorum, İlçe Emniyet Müdürümüze alkış istiyorum ve diğer daire amirlerimizin hepsine alkış isteyerek cani gönülden bu millet ile beraber oldukları için hepsine teşekkür ediyorum. Burada Milli irade var. Milli irade halkımızdır, halkımız olmazsa biz olmayız. AK Parti iktidar olarak 15 yıldır bütün milletin hizmetinde. Bu Ak Parti meselesi değil ben inanıyorum ki Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi 15 yıldır iktidar olsaydı aynı darbe girişimini onlara da yapacaklardı. Burası siyasi partilerin birleştiği mekan burada kavga yok” dedi.
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde