23 Temmuz 2024

“ORDU BİRLİK VE BERABERLİĞİNİ GÖSTEREN İLLERİN BAŞINDA GELİYOR”

  • PDF
Ordulular, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimine karşı başlattıkları şerefli nöbete devam ediyor. 
Siyasi görüşü ne olursa olsun tek vatan, tek millet ve tek bayrak şuuruyla Büyükşehir Belediyesi Demokrasi Meydanı’nı dolduran vatandaşların yanında olan Başkan Enver Yılmaz, “Asker kıyafeti giymiş teröristlere karşı Türkiye’de il bazında birlik ve beraberliği en üst seviyede gösteren illerin başında geliyoruz” dedi.
 
BU NÖBET PARTİ MESELESİ DEĞİL, MEMLEKET MESELESİ
Asker kıyafeti giymiş teröristlere karşı Türkiye’de il bazında birlik ve beraberliğini en üst seviyede gösteren illerin başında Ordu’nun geldiğini söyleyen Başkan Yılmaz, “İlimizdeki birlik ve beraberlik ruhundan hep bahsederdik, bunu 15 Temmuz gecesinden sonra yaşanan süreçte daha iyi görmüş olduk. Yüksek Askeri Şûra toplantısına endeksli bir durum görüyoruz. 
 
Perşembe günü yapılacak Yüksek Askeri Şûra sonuçlarına göre meydanlardaki mücadelemiz devem edecek mi, etmeyecek mi hep birlikte göreceğiz” şeklinde konuştu.
Demokrasi Meydanı’nda siyasi parti organizasyonu olmadığını söyleyen, demokrasi bayramına destek vermek üzere siyasi partilerin Ordu temsilcilerini halkı sürece ilişkin bilgilendirmek üzere davet eden Başkan Enver Yılmaz, kutsal nöbetin parti meselesi değil, memleket meselesi olduğunu vurguladı.
Darbenin gerçekleşmesi durumunda Suriye’den beter olurduk diyen Başkan Yılmaz, “Darbecilerin anlattıklarını dinleyince ürpermemek elde değil ama Allah öyle bir Allah ki Tayyip Erdoğan’ı ölü ya da diri almaya giden asker kılıklı teröristleri Marmaris’te bir lağım kuyusunun içinde teslim ettiriyor” dedi.
 
SADECE ORDU’NUN DEĞİL BÖLGENİN ÇÖP SORUNUNU ÇÖZMEYE 
HAZIRIZ
Ünye Çimento’yla imzalanan protokol hakkında da konuşan Başkan Enver Yılmaz, “Ünye Çimento, 34 milyon lira yatırım yaparak 19 ilçenin tamamının çöp sorununu çözecek.  Eskiden çöp yük olurken bu ihaleyle Ünye Çimento’ya çöpün tonunu 5 liraya satmış olacağız. Ünye Çimento, bundan hem enerji hem de yakıt üretmiş olacak. İnşallah 8 ay sonra Ordu’nun 19 ilçesinin 741 mahallesinde çöp sorununu tamamen çözmüş olacağız. Sadece Ordu değil, bölge illerin çöp sorununu da çözme noktasında hazır olduğumuzu belirtiyorum” diye konuştu. 
 
PRESTİJ PROJE CUMA GÜNÜ İHALEYE ÇIKIYOR
Çöp projesinin ardından, bu hafta bir diğer önemli projede de ihale yapılacağını hatırlatan Başkan Yılmaz, Ordu’ya yapılacak Karadeniz’in en büyük alışveriş merkezinin 29 Temmuz Cuma günü ihaleye çıkacağını söyledi. 
Başkan Enver Yılmaz, “Tam 50 bin metrekare kiralanabilir alana sahip, 1.200 araç kapasiteli kapalı otoparkı olan AVM’yi 2018 yılının Haziran ayında hizmete sunacağız. 
Ordu, bölgenin en prestij projelerinden birine kavuşmuş olacak. 50 milyon EURO’luk yap işlet devret modeliyle yapacağımız alışveriş merkezimiz şimdiden Ordu’ya hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
 
 
 
ESKİ ORDU MİLLETVEKİLİ FATSA: “BİR GECEDE MİLLET OLMA ŞUURUNU YENİDEN YAKALADIK” 
Demokrasi nöbetine katılan Eski Ak Parti Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, darbeye karşı dik duruş gösterenlere bir kez daha teşekkür ederek, “Olaylar insanları olgunlaştırır, biz bir gecede olgunlaştık ve millet olma şuurunu yeniden yakaladık. Ülkemizde yaşanan olaylar göstermiştir ki bu ülkenin sağcısı ve solcusuna, aydınlarına kısacası topyekûn tüm renklerine ihtiyacı olduğunu gördük” dedi.
 
MHP MİLLETVEKİLİ ADAYI ŞAHİN: “ALLAH BU ÜLKEYE BİR DAHA 15 TEMMUZ’U YAŞATMASIN”
 
Darbelerin hiçbir şekilde demokrasinin içinde bir yapı olmadığını ve darbenin de ahlaki bir yönü olduğunu savunan Eski MHP Ordu Milletvekili Adayı Onur Şahin, “Dönem dönem darbeler olmuştur ancak 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe değil, resmen Türk milletine yapılan bir ihanettir. Dünyada vatandaşı, silah arkadaşı ve milletvekiline aynı anda silah çeken başka bir darbe örneği yoktur. 15 Temmuz, dünyada ihanetin gösterileceği bir tarihtir. Devlete ve bayrağa ihanet edilmeye çalışıldığı anda parti kimliğimiz yoktur, Türk milliyetçiliği ve vatanseverliği vardır” dedi. Şahin, bugün iyi gibi görünen cemaatlerin de bir gün sorun olmaması için sonlandırılması talebinde bulunurken “Allah, bu ülkeye bir daha 15 Temmuz’u yaşatmasın” diye konuştu. 
 
Zaman zaman sivil toplum kuruluşlarının da katıldığı demokrasi nöbetinde söz alan Türk Hemşireler Derneği Ordu Şubesi Başkanı Nigar Bağdatlıoğlu, milletin sadece hükümete yönelik değil, kendisine yapılan zulme de dur dediğini ifade ederek Allah’tan cuntacılara meydan vermemesi dileğinde bulundu. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde