23 Temmuz 2024

ÇANAKKALE RUHUYLA MEYDANLARDAYIZ

  • PDF

11 günden bu yana Çanakkale ruhuyla meydanlara koştuklarını söyleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Demokrasiye sahip çıkmak için Başkomutanımız emir verene kadar bitmeyen bir coşkuyla nöbete devam edeceğiz” dedi.

 

Ordulular ilk günkü kararlılıkla demokrasi nöbetine devam ediyor. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nı kadını ve erkeğiyle, genci ve yaşlısıyla dolduran binlerce kişi hep birlikte demokrasiye sahip çıkarak bu vatanın gerçek sahipleri olduğunu ve vatan hainlerinin emellerine ulaşamayacağını haykırıyor.

 

NORMALLEŞME SÜRECİ BAŞLADI

 

Demokrasi nöbeti için meydanları dolduran vatandaşlara seslenen Başkan Enver Yılmaz, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra durumun kontrol altına alındığını ve ülkenin normalleşme sürecine girmeye başladığını belirterek, “Öyle zannediyorum ki YAŞ Toplantısı ile birlikte bu süreç çok daha hızlı bir şekilde işleyecek” dedi.

 

Türkiye’nin büyük devlet olma yolunda hızla ilerlediğini söyleyen Başkan Yılmaz, “Bu tür hadiseler büyük devletlerin başına gelir. Küçük ya da gelecek vaat etmeyen devletlerde bu tür hadiseler olmaz, olursa da Suriye gibi yok olur gider. Türkiye, büyük devlet olacaksa ki bizim hedefimiz odur. Bu badireleri atlatmak zorundayız” diye konuştu.

 

TOPLUMSAL DUYARLILIĞIMIZ EN ÜST SEVİYEYE ÇIKTI

 

Başkan Yılmaz, Ordu’da ve yurt genelinde toplumsal duyarlılığın en üst seviyeye çıktığını belirterek, “İki yıldan bu yana, sürekli olarak Ordu’nun kendi içerisinde uyum yakaladığına dikkat çekiyorduk. Yine darbe girişiminin ilk saatlerinden itibaren Valilik, Yerel Yönetimler, Garnizon Komutanlığı, Başsavcılık, Ağır Ceza Reisliği, Emniyet Teşkilatı ve diğer kurumlarla birlikte koordinasyon halindeydik. Bu sayede süreci sıkıntısız bir şekilde atlattık. Herkesin ne oluyor, ne bitiyor diye anlamaya çalıştığı süre içerisinde şehrimizin tamamında kontrolü sağlayarak güven ortamı oluşturduk. Ünye, Fatsa, Aybastı ve Gölköy gibi büyük ilçelerimiz başta olmak üzere 19 ilçemizde demokrasi mitinglerimiz devam ediyor” dedi.

 

VATAN HAİNLERİNE HİZMET VERMİYORUZ

 

Ankara Gölbaşı’ndaki Polis Özel Harekât Dairesi Başkanlığına saldıran, Ünyeli olan asker kıyafetli teröristlerden birinin yaşanan çatışmada ölü olarak ele geçirildiğini hatırlatan Başkan Enver Yılmaz, “Bu vatana, halka ve askere kurşun sıkan, Cumhurbaşkanımıza suikast planında bulunan vatan hainlerini topraklarımızda istemiyoruz. Meclis kararı alarak vatan hainlerine hiçbir şekilde cenaze ve mezarlık hizmeti vermedik. Yer de vermedik, gittiler fındık bahçesine gömdüler. Bir gün sonra da Diyanet İşleri Başkanlığı fetva yayınlayarak, ‘Bunlar vatan hainidir, bunların cenaze namazı kılınmaz. Cenazeleri normal vatandaşların defnedildiği mezarlıklarda olmayacak’ dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı da bizim aldığımız kararı delil göstererek bu hainler için ayrı bir mezarlık yapacaklarını ve gelen gidenin lanet okuması için de mezarların başına kara bir taş koyacaklarını ifade etti” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

VATAN HAİNLERİ, DİNİ VE DİNİ DUYGULARI SUİSTİMAL ETTİ

 

Başkan Yılmaz, dini ve dini duyguları suistimal ederek hareket eden vatan hainlerinin mübarek Cuma gününde darbe yapmaya kalkıştığına dikkat çekerek, “Türkiye’de 27 Mayıs 1960 tarihinden itibaren tam 6 darbe oldu ve bu darbelerin tamamı hep Cuma günleri gerçekleşti. Böyle bir tesadüf olabilir mi? Bu din düşmanları, yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede darbe yapmak için en kutsal gün olan Cuma’yı seçiyorlar. Niçin bu günün olduğunun ise bir sebebi var çünkü Cuma, Müslümanların kendini en güvende hissettiği, kafasının en rahat ve huzurlu olduğu gündür.

 

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda gece boyunca farklı etkinlikler de gerçekleştirildi. Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan demokrasi nöbetinde kasideler ve ilahiler okundu. Ordu’ya gelerek bu kutsal nöbete destek veren Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu tarafından, Son Yarım Asrın Hikâyesi ve Darbeler konulu konferans verildi. 52 mahalle muhtarı ve kadın sivil toplum kuruluşları sahneye çıkarak darbe karşıtı açıklamalarda bulundu. Henüz okula başlamamış, küçük bir kız çocuğunun İstiklal Marşımızı ezbere okuması, yediden yetmişe herkesin bu vatana sahip çıktığını bir kez daha gösterdi. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde