23 Temmuz 2024

SELİN YARALARI SARILIYOR

  • PDF

KÖPRÜLERİN YAPIMI İÇİN 20 MİLYON LİRA KAYNAK AKTARILDI

Ordu’da yaklaşık iki hafta önce yaşanan, resmi rakamlara göre son 60 yılın en büyük afeti olan sel felaketinin yaraları sarılıyor.

15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin sel afetinin takip sürecini sekteye uğrattığını ifade eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Devlet Su İşleri ile gerekli protokolü imzaladık. Köprülerin yapımıyla ilgili ilk etapta 20 milyon lira kaynak aktarıldı” dedi.

DSİ KÖPRÜLER İÇİN 20 MİLYON LİRA KAYNAK AKTARDI

Ordu Büyükşehir Belediyesi, 258 mahallenin etkilendiği ve 150 milyon liralık zarara mal olan sel afeti sonrası kullanılamaz hale gelen 16 köprü için çalışmalarını hızlandırdı. Can kayıpları dışında selin bıraktığı en önemli hasarın köprülerde olduğunu ifade eden Başkan Enver Yılmaz, “16 köprünün 2 ya da 3 tanesi Karayolları himayesinde olup, diğerlerini biz yapacağız. Bu köprülerin yapımına ilişkin Devlet Su İşleri ile gerekli protokolü imzaladık. Hemşehrimiz DSİ Genel Müdürü Murat Hacı, yaptığımız görüşme sonrası ilk etapta 20 milyon liralık bir kaynağın aktarıldığını ve ihalelerin hızlı bir şekilde yapılacağını söyledi. Ordu-Perşembe arasındaki köprüyle ilgili süreci Karayolları Genel Müdürlüğü başlattı. Devlet Su İşleri şu an 16 köprü için gerekli ödenek ve ihale takvimini bizim takibimizde başlattı. Ankara’da psikolojik ortam normale döndüğünde, hasarın diğer bölümüne ilişkin süreci başlatıp, takipçisi olacağız” diye konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde