23 Temmuz 2024

BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE BU BADİRELERİ ATLATACAĞIZ

  • PDF

15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişimiyle meydanlara inen vatandaşların “Demokrasi Nöbeti” her gün artan bir coşku ve kalabalıkla devam ediyor.

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı, günden güne daha kalabalık topluluklara ev sahipliği yaparken vatandaşlar, kadın erkek ve genç ihtiyar demeden ellerinde bayraklarla geç saatlere kadar birlik ve beraberlik içerisinde, milli iradeye ipotek koymak isteyen karanlık güçlere karşı meydan okuyor.

 

İNLERİNDEN ÇIKAN HAİNLER ZİNDANLARIN DİBİNE ATILACAKLAR

 

Demokrasi nöbetinin yedinci gününde halka hitap eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Ordu’da ve Türkiye’de birlik ve beraberliğimiz güçleniyor. Bir hafta önce teşebbüs edilen darbe girişimiyle ülkemizin üzerinde dolaşan kara bulutlar, çok şükür ki dağılma aşamasına geldi. Hiçbir endişemiz yok. Sürecin en başından bu yana Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere vatandaşlarımız, askerimiz, polisimiz ve yargı mensuplarımız yapılması gerekenleri en iyi şekilde yerine getiriyor. Asker kıyafeti giymiş bu teröristlerle gerçek ordu mensuplarımızı ayırıyoruz. Darbeciler, vatana ihanet suçundan yargılanacak ve çıkmış oldukları inlerinden zindanların dibine atılacaklardır” dedi.

 

VİRÜS VÜCUTTAN ATILANA KADAR MÜCADELE DEVAM EDECEK

 

Başkan Enver Yılmaz, devletin okullarında okuyan ve devletten maaş alan insanların yaptıkları girişimin anlaşılır hiçbir tarafı olmadığını söyleyerek, “Yapılan bu vatan hainliğinin hiçbir izahatı yoktur. Biz, nice badireler atlatmış bir milletiz. Eğer büyük devlet olacaksak bu sıkıntıları da atlatmak zorundayız ve atlatacağız. İlk günden itibaren olduğumuz gibi her zaman bir ve beraber olacağız. Dosta güven, düşmana korku vereceğiz. Tehlike henüz geçmiş değil. Cumhurbaşkanımız emir verene kadar bu meydanlardan çekilmeyeceğiz. Virüs vücuttan atılana kadar mücadelemiz devam edecek” şeklinde konuştu.

 

ÇOBANLARDAN DEMOKRASİ NÖBETİNE DESTEK

 

Yaylalardan gelen bir grup çoban da demokrasi nöbetine destek verdi. Milli iradeye sahip çıkmak için sürülerini yaylada bırakarak nöbete katıldıklarını söyleyen çobanları gören Başkan Yılmaz, kendilerini üstün tutan ve oylarını başkalarının oylarından değerli gören sakat zihniyeti eleştirerek, darbe teşebbüsüne destek veren akademisyen ve profesörlerle demokrasiye sahip çıkan dağdaki çobanın oyunun bir olmayacağını belirtti.

 

BUNLAR BOZGUNCULARIN TA KENDİSİDİRLER

 

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Kur’an-ı Kerim’de geçen “Onlara, yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman ‘Biz ancak ıslah edicileriz’ derler. Şunu bilin ki onlar bozguncuların ta kendileridir, lakin anlamazlar” ayetleri hatırlatarak, “İşte bu ayetler, tam da bu darbeci ve fesat insanları tarif ediyor. Bunlar, sözde kendilerini milletin imanını kurtarmaya adamış insanlar olarak, cennete gidecek yolları göstermek bahanesiyle yıllarca milletimizi kandırdı ve sömürdüler” dedi.

 

 

DEVLETİ YÖNETECEK KADROLAR SEÇİMLE İŞBAŞINA GELİR

 

Devleti yönetecek kadroların seçimle işbaşına geldiğine dikkat çeken Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Eğer söyleyecek bir sözün varsa partini kurar, seçime girer ve programını uygularsın. Devleti ele geçirmeye çalışan bu yapıya cemaat denilemez. Allah, bunlara ve bunlar gibilere fırsat vermesin” diye konuştu.

 

ŞEHİTLER İÇİN KUR’AN-I KERİM OKUNDU

 

Demokrasi nöbetinde Ordu İl Emniyet Müdürlüğünde özel harekât polisi olarak görev yapmakta iken geçici görevle gittiği Ankara’da darbe girişimi esnasında, Gölbaşı Özel Harekât Dairesi Başkanlığına yapılan saldırıda şehit düşen Birol Yavuz ve diğer tüm şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okundu, dualar edildi.

 

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDAN DARBEYE KARŞI ORTAK BİLDİRİ

 

Ordu’da bulunan sivil toplum kuruluşları, Paralel İhanet Çetesi tarafından yapılmak istenen darbeye karşı ortak bildiri yayınladı. Ordu Barosu, Mimarlar Odası, Mühendisler Odası, Eczacılar Odası, Büyükşehir Kent Konseyi, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası, Tabipler Odası, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Veteriner Hekimler Odası, Altınordu Ziraat Odası, Memur-Sen, Organize Sanayi Bölgesi Başkanlıkları ile Ordu Sanayici ve İşadamları Derneği ve Esnaf Odaları Birliği tarafından imzalanan bildiriyle darbe girişimi lanetlenerek suçluların en kısa sürede cezalandırılması istendi.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde