29 Nisan 2024

Fatsa Müftüsü İmam Hatip Lisesi Camiinde İncelemelerde Bulundu

  • PDF

imamhatip1-5-2013Fatsa Müftüsü Şenel YILMAZ, Fatsa İmam-Hatip Lisesi Camii inşaatında incelemelerde bulundu. Derenek Başkanı Mahmut Bölükbaşı ve Başkan yardımcısı Emekli İmam-Hatip Mehmet Güler'den inşaatın durumu hakkında bilgiler aldı.

Denek Başkanı Mahmut Bölükbaşı : "İmam-Hatip Lisesi Camisi 580 m2 olup 1500 cemaat kapasiteli , çift minareli ve asansörlü olarak yapımına başladık ve kaba inşaatnı tamamladık. Caminin altında açılacak olan 16 dersliğin bölümlerini yaptık. Derslikleri 2013-2014 yılı eğitim ve öğretim yılına yetiştirmek istiyoruz. Caminin ibatethane bölümünü ise kısa sürede tamamlamak için hayırsever vatandaşlarımızın desteklerini bekliyoruz. Çünkü hızlı bitirmemiz gerekiyor. Burası bir okul bahçesi. Yüzlerce öğrencimiz var. Bu inşaat görüntüsünü ne kadar kısa zamanda ortadan kaldırırsak o kadar iyi olacak. Bütün Fatsalı vatandaşlardan, hayırsever işadamlarından yardım bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Fatsa Müftüsü Şenel Yılmaz ise: "Camiler, tarih boyunca İslâmiyeti ayakta tutan, dinden kaynaklanan ilim ve irfanı yaygınlaştıran ve nesilden nesile ulaştıran vasıtaların başında gelmektedir. Burada yapılan caminin ibadethane olma yanında eğitim ve öğretime katkına bulunan özelliği ile Mescidi Nebevi'nin ilk halini anımsatmaktadır. Cami yaptıran ve yapımına destek olanlara sevgili Peygamberimiz şu müjdeyi vermektedir: "Kim bir mescid (cami) yaparsa, ALLAH onun için o mescidin bir mislini Cennet'te yapıp hazırlar." camilerimize yardım eden vatandaşlarımız bunun farkında oldukları için camilerimize yardım etmektedirler. Fatsa Müftülüğü olarak bu caminin yapımına gerekli desteği verdik, vermeye de devam edeceğiz. Fatsalı ve hayırsever vatandaşlarımızın desteklerini vermelerini istiyoruz. Dernek yönetimine de özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.imamhatipli1-5-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde