23 Temmuz 2024

“ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK”

  • PDF

Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Başkanı Av. Onur Çam yaşanan darbe girişimine ilişkin bir takım açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak üzerimize düşen görevi yaptık diyen Başkan Çam, suçluların bir an önce hukuk önünde cezalandırılmaları gerektiğini ifade etti. 

CHP Fatsa İlçe Başkanı Av. Onur Çam konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “ Cuma akşamı saat 22.00’dan sonra ülkemizde bir takım hareketlenmeler oldu. Köprülerimizin kapatılmasıyla hepimiz ekranlara kitlenerek kaygıyla gelişmeleri takip ettik.  Her zaman Cumhuriyetin temel niteliklerine,  demokrasiye, hukukun temel ilkelerine saygılı olunması gerektiğini vurguladık. Bu olayla ilgili de samimi bir şekilde tepkimizi dile getirdik.  Bu gün gelinen noktaya baktığımızda, devlet yapısında görevden almalar şeklinde önlem olarak gördüğümüz durumlar gerçekleşmektedir.  Bu hususta çok hassas davranılması gerekmektedir. Somut verilerle hareket edilmeli,  intikam ve hesaplaşma duygusu olmamalıdır.  Darbe girişimi ile ilgili de hukuki önlemler alınırken, yine darbe girişimini eleştirdiğimizde nasıl bazı teamüllerden ayrılmamamız gerektiğini söylüyorsak bu önlemlerde de hukukun üstünlüğünden anayasadan, kanunlardan ayrılmamamız gerekmektedir. Bu namünasip durumun bir an önce Türk Milletinin üzerinden silinmesini istiyoruz.   Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak anayasal düzenin sağlanması ile ilgili gerekleri yerine getirdik. Üzerimize düşeni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Bu olayı Türk Silahlı Kuvvetlerinin içine sızmış kanun dışı bir grubun gerçekleştirmeye çalıştığı aşikârdır. Vatandaşlarımızdan dileğimiz Türk Silahlı Kuvvetlerinin şerefli insanlarını ve masum Mehmetçikleri bu olayla nitelendirmemeleridir. Bu kalkışma ile ilgili suçluların cezaları hukuk önünde verilmelidir” dedi. Yeni Haber

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde