23 Temmuz 2024

BÜYÜKŞEHİR’İN SEL SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR

  • PDF

Ordu Büyükşehir Belediyesi, son yılların en büyük sel felaketinin yaşandığı Ordu’da tüm imkânlarını seferber etti. Kapanan 258 mahalle yolunun Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nca tekrar ulaşıma açılmasının ardından, altyapı ve içme suyu hatlarında meydana gelen tahribata hızlı bir şekilde müdahale edildi. OSKİ Genel Müdürlüğü’nün 173 personel, 70 iş makinesi ve 184 tankerle yürüttüğü çalışmalar neticesinde temiz içme suyu sorunu yaşanmadı.

 

İÇME SUYU VE KANALİZASYON HATLARINA MÜDAHALE EDİLDİ

 

Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı’nın birinci gününden itibaren etkisini sürdüren şiddetli yağışların Ordu’da bıraktığı olumsuz etkiyi silmeye çalışıyor. Yaşanan afet sonrası birçok ilçede su alma yapısı hasar görürken, zararın maliyeti yaklaşık 11 milyon lira olarak belirlendi. Derelerin taştığı, su baskınlarının meydana geldiği ve içme suyu hatlarının ciddi tahribata uğradığı ilçelerde yaraları saran OSKİ ekipleri, 32 mahallede 35 bin 705 metrelik içme suyu ve kanalizasyon hattına müdahalede bulunurken, su kesintilerinin yaşandığı mahallelere tankerler vasıtasıyla 2.019 m3 içme suyu taşıdı.

 

İLÇELERDE HUMMALI BİR ÇALIŞMA YAPILDI

 

Aşırı yağışlar sonrası meydana gelen heyelanın menfezleri taş ve toprakla doldurduğu Fatsa ilçesinde hummalı çalışma yapan OSKİ, hasar gören menfezlerin tamiratını gerçekleştirirken, bölgede su sorunu yaşanmaması için mahalledeki depolara tankerlerle su takviyesi yaptı. Selin getirdiği kum ve taş gibi malzemelerin temizliğini yaparak arızalanan motor, pompa ve elektrik panolarının tamiratını yapan ekipler, kopan ve arıza yaşanan hatlarda ise çalışmalara devam ediyor.

 

Çamaş ilçesinde hasar gören tesislere müdahalede bulunan OSKİ ekipleri, su gözlerinin temizliğini yaparak drenaj borularıyla bölgeye tekrar su iletimi sağladı. Korgan ilçesinde kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının temizliği yapıldı. Hattın 500 metrelik kısmı yenilerken, 1.500 metrelik kısmın temizlik çalışmasına ise devam ediliyor.

 

Çatalpınar ilçesinde aşırı yağış sonrası taş ve toprakla dolan kanalizasyon hattının 500 metrelik kısmını yenileyen ekipler, 7.500 metrelik kısmın temizliğine ise devam ediyor.

 

EKİPLER GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTI

 

Afetin en fazla hissedildiği ilçelerin başında gelen Perşembe ilçesinde tamamen kumla dolan su alma yapısı ve dere yatağının taşmasıyla hasar gören arıtma tesislerine hızla müdahale edilirken, heyelan nedeniyle kapanan 3 km’lik yol yaya gidilerek isale hattının temizliği gerçekleştirildi. Hiç ara vermeden 48 saat boyunca çalışarak çelik boru isale hattının geçici olarak yerini değiştiren ekipler, Perşembe ilçesinde hasar onarım çalışmaları süresince su sorunu yaşanmaması için mahalle aralarına tankerle su takviyesi yaparak vatandaşların ihtiyaçlarını giderdi.

 

Altınordu ilçesinde ise Kumbaşı Mahallesi Şehit Okan Melikoğlu Caddesi üzerinde bulunan ve heyelan nedeniyle tıkanan menfezi iş makineleriyle temizleyen OSKİ ekipleri, taşan kanalizasyon hattına müdahale ederek atık suları bölgeden uzaklaştırdı.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde