23 Temmuz 2024

BAŞKAN KİBAR “FINDIKTA SÖZ ÜRETİCİYE GEÇTİ”

  • PDF

KİBAR: “Üreticilerimiz geçen yıl göstermiş olduğu birlikteliği ve dayanışmayı tekrar gösterirse fiyatlarımız kısa vade de ümit edilen seviyeye ulaşacaktır” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2016 sezonu için fındık rekolte tahmini 468.00 ton olarak açıkdı.

Sözün yeniden üreticiye geçtiğini vurgulayan Fatsa Ziraat Odası Başkanı İbrahim Ethem Kibar, üreticinin geçen sezonda göstermiş olduğu birlik ve beraberliği tekrar göstermesiyle birlikte fiyatların kısa vadede ümit edilen seviyelere ulaşacağını belirtti.

Başkan Kibar konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan Fındıkta Rekolte çalışmasını Bakan Faruk ÇELİK bey açıkladı. 2016 sezonu Fındık rekolte tahmini 468.000 ton olarak açıklandı. Bakanlığın yapmış olduğu rekolte çalışmasında her kurumdan komisyon üyeleri vardı. Yani açıklanan rekolte çalışmasının altında İhracatçılar birliğinden, Fiskobirlik’e, Toprak mahsulleri ofisinden, Tarım Bakanlığına, Ziraat Odalarından, Akademisyenlere kadar Fındıkla ilgili bütün kurumların imzası var” dedi.

“PEKİ ŞİMDİ SORUYORUM”
Rekolte tahminleri ile ilgili yapılan çelişkili tahminlere de değinen Fatsa Ziraat Odası Başkanı İbrahim Ethem Kibar: “Bu bağlamda sormak istiyorum. 3 aydır 2016 Rekoltesiyle ilgili çeşitli dedikodularla 650 bin ve 750 bin rekolte söylemlerinde bulunarak fiyatları bu seviyeye düşüren ve Amerika da düzenlenen Sert Kabuklu ve Kuru Meyveler Kongresinde İhracatçılar birliği tarafından açıklanan 602 bin tonluk Türkiye Rekoltesine ne oldu? Madem ki bu rekolteyi açıklıyorsunuz O zaman Bakanlığın yapmış olduğu rekolte çalışmasının altına neden imza attınız? Bu nasıl bir çelişki? Sizde hiç mi Allah korkusu yok?” dedi.

“KİMSE ÜRETİCİLERİMİZİN ALIN TERİYLE OYNAMAYA KALKMASIN”

Fındık üreticilerinin yeni sezonda da geçen seneki kararlılığını göstermesi gerektiğini ifade eden Başkan İbrahim Ethem Kibar: “Tarih fındık üreticisinin haklarını yiyerek köşeyi dönmeye planlayan ihracatçılarla dolu, hepsi bugün ağlanacak halde. Kimse üreticilerimizin alın teriyle oynamaya kalkmasın. Artık söz tekrar ,üreticilerimiz de. Üreticilerimiz geçen yıl göstermiş olduğu birlikteliği ve dayanışmayı tekrar gösterirse fiyatlarımız kısa vade de ümit edilen seviye ye ulaşacaktır” dedi.

Yeni Haber

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde