23 Temmuz 2024

VEKİL TAŞÇI: “FINDIK ÇALIŞTAYI İLE FINDIĞI MASAYA YATIRACAĞIZ”

  • PDF

Ak Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, gazetemizi ziyaret ederek yerel gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Ordu ilinde yaşanan sel afeti ile ilgili de duyduğu üzüntüyü de dile getiren AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı: “Ordu bayram sabahı sele uyandı. Bu elim felaketten etkilenen tüm hemşerilerime büyük geçmiş olsun diyor hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Bu afetin ilk dakikalarından beri devletimiz bütün imkânlarını seferber edip, zarar gören vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya çalıştı. Bundan sonra da zarar gören vatandaşlarımızın zararlarının karşılanması için devlet olarak üzerimize düşen zorunluluğu yerine getireceğiz. Allah bir daha böyle büyük bir felaketle bizleri karşı karşıya bırakmasın” dedi.

“FINDIK ÇALIŞTAYI YAPMAYI PLANLIYORUZ”

Bölgemizin en büyük gelir kaynaklarından biri olan fındık ile ilgili de bir açıklama yapan AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı: “ Öncelikle yeni fındık sezonun tüm üreticilerimize bereketli gelmesini diliyorum. Devletin fındık konusunda yapmış olduğu desteklerin yanı sıra fındık piyasasının sağlıklı yürütülmesine ilişkin bir fındık çalıştayı yapmayı planlıyoruz. Başbakan Yardımcımız Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ile bu konuyu müzakere ettik. İnşallah önümüzdeki günlerde fındık konusunda tecrübesi olan paydaşlarla Ordu’da bir fındık çalıştayı yaparak fındığı masaya yatıracağız. Fındık üreticilerini daha da bilinçlendireceğimiz, bu çalıştaya üreticilerimizin yoğun ilgi göstereceğini düşünüyoruz” dedi.

“ÇEVRE YOLU İLE İLGİLİ KARAYOLLARI BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜMÜZ

YENİ BİR GÜZERGÂH BELİRLEDİ”

Bölgemizin acil çözülmesi gereken sorunlarından bir tanesi Fatsa çevre yoludur diyen Vekil Taşçı: “Fatsa Çevre Yolu’nun projesi bir süre önce tamamlanmıştı. Çevre yolu ile ilgili Karayolları Bölge müdürlüğümüz yeni bir güzergâh belirledi. Bunu somutlaştıracağız. Önümüzdeki günlerde Sayın Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş ve bölge milletvekillerimizle beraber bu güzergâhla ilgili geniş katılımlı bir toplantı yapmayı planlıyoruz” dedi.

“EĞİTİM OLMADAN HİÇBİR ŞEY DÜŞÜNÜLEMEZ”

Öte yandan bölgemizde eğitim ile ilgili ihtiyaçların tespitini de yaptıklarını vurgulayan Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, okul ve derslik ihtiyacını karşılamak üzere devlet desteğinin yanında şahıs desteklerine de ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi.

Taşçı : “Bundan sonraki süreçte bu bağlamda bir takım ziyaretler gerçekleştireceğiz. Eğitim bizim önem verdiğimiz en önemli nüanslardandır. Eğitim olmadan hiçbir şey düşünülemez. Çocuklarımızın kariyer yapabilmeleri ve hayata daha kolay adapte olabilmeleri için iyi bir eğitime ihtiyaç vardır. Anaokulundan ortaöğretime kadar bu kademedeki eğitimi rakamsal olarak çok daha iyi terlere taşıma yükümlülüğümüz var. Eğitim noktasında derslik, öğretmen ve temel ihtiyaçlara ilişkin çalışmalarımız devam ediyor. Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi ile ilgili öğrenci kapasitesi, bina sorunu ve akademik kadrosu ile ilgili konuları görüşüyor, yeni fikirler üretiyoruz. Başka bir fakülte arayışı olabilir mi diye ciddi müzakerelerde bulunuyoruz. ” dedi.

Yeni Haber


 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde