23 Temmuz 2024

“BU GİRİŞİM TÜRKİYE ADINA BÜYÜK BİR TEHLİKEDİR”

  • PDF

Av. Hayati YILMAZ: “3 milyon Suriyeli mülteciye vatandaşlık hakkı tanımak, kısa vadede AK Partiye seçmen oluşturmak, uzun vadede de Türk milletini kendi ülkesinde azınlık konumuna düşürmek için yapılan bir girişim anlamına gelmektedir.”

Milliyetçi Hareket Partisi Fatsa Eski İlçe Başkanı ve MHP Üst Kurul Delegesi Av. Hayati Yılmaz gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Yılmaz yaptığı açıklamada: “Gerek Şahıs olarak gerekse siyasi kimlik olarak Milletin ve Devletin yararına ne yapılırsa bundan mutlu olur ve destekleriz. Ancak 3 Milyon mülteci Suriyeliye vatandaşlık vermesi hususunda asla Millet ve Devlet yararı yoktur. Bu bağlamda şahsım ve partim adına Suriyeli mültecilere vatandaşlık verilmesine izin vermiyoruz” dedi.

Ordu ilinde yaşanan sel felaketine ilişkin de duyduğu üzüntüyü dile getiren Av. Hayati Yılmaz: “Bayram da Ordu ilimizde yaşanan sel felaketi nedeniyle ölenlere rahmet kalanlara sabır dileriz. Allah böyle bir afeti bir kez daha göstermesin” şeklinde konuştu.  

“Oldu bittiye getirmeye çalışıyorlar”

Başka bir devletin vatandaşlarına, vatandaşlık hakkı verme hak ve yetkisi bizim ülkemizde sadece büyük Türk milletine aittir diyen Av. Hayati Yılmaz: “Bayram esnasında Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bayram müjdesi verirken oldu bitti ye getirerek ülkelerindeki iç savaştan kaçıp ülkemize sığınmış olan, 3 milyon Suriyeli mülteciye vatandaşlık hakkı vermekten bahsetti. Bu olayı oldu bittiye getirmeleri gerek bu ülkenin bir vatandaşı olarak, gerekse bir siyasi partinin temsilcisi olarak şahsımda derin bir yaraya neden olmuştur. Toplu bir halde farklı etnik kökendeki insanlara vatandaşlık hakkı verme yetkisi asla Cumhurbaşkanlık ve Başbakanlık makamlarının yetkisi değildir. Cumhurbaşkanı ve Başbakan ancak kanunların kendisine verdiği yetkiyi kullanabilirler. Başka bir devletin vatandaşlarına vatandaşlık hakkı verme hak ve yetkisi bizim ülkemizde sadece büyük Türk milletine aittir” dedi.

“Kendi ülkemizde azınlık durumuna düşmek istemiyorum”

3 Milyon mülteciye vatandaşlık hakkı verilerek şu an güneydoğudaki PKK’nın oluşturduğu Kürt meselesinde olduğu gibi sorunların oluşmasını istemiyorum diyen Yılmaz: “Suriyeli mültecilere vatandaşlık verilmesine şahsım ve partim adına iznimizin olmadığını kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. Bu Türk milletine ve devletine yapılmış olan yanlış bir girişimdir ve kesinlikle Türkiye adına bir tehlikedir.  On beş yirmi yıla kalmaz bu gün 3 milyon olan mülteciler 7 – 8 milyon rakamlarına ulaşacaklardır.  Kendi ülkemizde azınlık durumuna düşmek istemiyorum. Bu girişim uzun vadede Türk milletini azınlık haline düşürmek, kısa vadede de AK Partiye 3 milyon seçmen kazandırmak adına yapılan sinsi bir teşebbüstür. Bu milletin adı Türk’tür. Bin yıl önce de Türk’tü, bu gün de Türk, Allah nasip ettiği sürece de Türk kalacaktır. Ülkemizde yaşayan farklı etnik kimlikteki vatandaşlarımıza şirin gözükmek adına Türk milletinin adının Türkiyelilik olarak değiştirilmesine de asla rızam yoktur. Ülkemizde yaşayan farklı etnik kimlikteki tüm kardeşlerimizin bunu asla bir ırkçılık olarak değerlendirmemelerini kendilerinden rica ediyorum” diye konuştu.

YENİ HABER

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde