29 Nisan 2024

Kur'an Kursları Arası Kur'an'ı Güzel Okuma Yarışması Yapıldı

  • PDF

kuran-1-5-2013Fatsa Müftülüğü’ne bağlı “Kur'an Kursları Arası Kur'an'ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması” Fatsa Belediye Kültür Sarayı’nda yapıldı.
Yarışmanın açılış konuşmasını yapan Fatsa Müftüsü Şenel Yılmaz, "Kur'an'ı Kerim'i öğrenmek ve okumak her müminin en zevkli ve en tatlı bir meşguliyetidir. Bunun için bir mümin hangi yaşta olursa olsun, Kur'an-ı öğrenmek için büyük bir gayret içine girenler okumasını öğrendikten sonra da bu hazzı her fırsatta tatma imkanına sahip olurlar. Bir müminin Allah'ın kitabını öğrenmek kadar merak ettiği bir konu olamaz. Bundan dolayı, hem kendisi öğrenmek, hem de çocuklarına öğretmek için belli bir vakit ayırmalı ve öğrenmek için emek vermelidir. Amacımız burada bir sınama ya da yarışma yaptırmak değildir. Biz biliyoruz ki bütün öğrencilerimiz başarılıdır. Amacımız bu kardeşlerimizin bilgisini ölçmekten ziyade onları teşvik edip kaynaştırmaktır. Bugün burada kimse kaybetmeyecektir. Herkes kazanacak çünkü Kur’an-ı okuyan, dinini öğrenen ya da bundan dolayı yarışan insan kaybetmez. Bilakis hem dünyada hem de ahirette kazanır" dedi.
Başkanlığını Fatsa Müftüsü Şenel Yılmaz’ın yaptığı yarışmanın jüri üyeliklerini Şube Müdürü Murat Baş ve Merkez Kur’an kursu Öğreticisi Selahattin Özgen yaptı.
İki kategoride yapılan yarışmalarda 17 yaş altı bay ve bayan, 17 yaş üstü bay ve bayan öğrenciler dereceye girmek için hünerlerini sergilediler. Birinci kategori 17 yaş altı erkeklerden İslamdağ Beldesi Kur'an Kursu öğrencisi Murat Çıtır, 17 yaş altı bayanlarda ise Gülzar Kız Kur'an kursundan birinciliği Handenur Alınlı kazandı.
İkinci kategoride ise 17 yaş üstü erkekler için birinciliği Gülüşanhatun Kur'an kursu öğrencisi Bekir Salı, 17 yaş üstü bayanlarda ise Merkez Kur'an Kursu'ndan Erva Işıklı birinci olmuştur.
Her iki kategorilerden bay ve bayan öğrencilerin birincileri İl Müftülüğü’nde düzenlenecek olan il ve ilçeler arası yarışmaya katılacak.kuran1-5-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde