23 Temmuz 2024

BAŞKAN ENVER YILMAZ: “BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ BAŞARIYI GETİRİYOR”

  • PDF

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programları kapsamında, kardeşlik sofrası İkizce ilçesinde kuruldu. “İkizce, bizim güzide ilçemiz” diyen Başkan Enver Yılmaz, birlik ve beraberliğin başarıyı getirdiğini söyledi.

İkizce Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen iftar programına Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, İkizce Kaymakamı Yusuf Turan, , İkizce Belediye Başkanı Bahri Söğüt, Ak Parti İl Başkanı Uğur Çelenk, ilçe belediye başkanları, muhtarlar ve yaklaşık 2 bin 500 vatandaş katıldı.

 

HALK HİZMETLERİMİZDEN MEMNUN

Ordu, Büyükşehir olduktan sonra şehre bir huzur geldiğini ifade eden Başkan Enver Yılmaz, iktidarı ve muhalefetiyle kentin kendi içinde birlik ve beraberliği oluşturduğunu belirtti. İkizce’ye yapılan ve yapılacak yatırımlarla ilgili bilgiler veren Başkan Yılmaz, “Yoğunoluk Mahallesi, kurulduğundan bu yana asfaltla hiç tanışmamıştı. Eski sistemde Yoğunoluk’a sıcak asfaltı, Şenbolluk’a yapılacak 10 km’lik sıcak asfaltı götüremezdiniz. İkizce’nin tamamında ayda topladığımız su parası 50 bin lira, yılda ise 750 bin lira iken biz, sadece Devecik Mahallemize su için 6 milyon lira kaynak aktarımı yaptık. İkizce 19 ilçe arasında hızla gelişim gösteren bir ilçe oldu, halk da bu memnuniyetini sandığa yansıttı. Yaptığımız en son anketlerde, il bazında oyumuzun %20’lerin üzerinde arttığını gördük” diye konuştu.

 

ÇİVİSİZ CAMİ BÖLGENİN CAZİBE MERKEZİ OLACAK

İkizce meydanı, halı sahanın tadilatı ve Fatih Mahallesi’nin standartlarına uygun bir sentetik saha yapıldığını ifade eden Başkan Enver Yılmaz, “İlçemizde bulunan çivisiz camiyi model aldık. Cami çevresinde yeni bir çevre düzenlemesi yapmayı planlıyoruz. 2018 yılı başlarında yeni çevre düzenlemesi tamamlanırsa İkizce Laleli Camii, bölgenin cazibe merkezi olacak” dedi.

 

BÜYÜKŞEHİR, İKİZCE’YE İMAM HATİP LİSESİ YAPIYOR

Büyükşehir Belediyesi’nin Altınordu’da İmam Hatip Lisesi açılmasına vesile olduğunu hatırlatan Başkan Yılmaz, İkizce’ye okul müjdesi verdi. İlçede tamamını Büyükşehir’in yapacağı “İmam Hatip Lisesi” projesinin ihalesinin gerçekleştirileceğini belirten Başkan Enver Yılmaz, “Müteahhit firma sözleşmeyi imzaladı. 2017 eğitim sezonuna İkizce İmam Hatip Lisesi hazır olacak” şeklinde konuştu.

 

İKİZCE- DEVECİK YOLU 3 AY SONRA HİZMETE HAZIR

İkizce’nin mahallelerinin öncelikli sorununun yol ve su olduğunu belirten Başkan Yılmaz, bütçenin yüzde 70’inin yola, yüzde 30’unun ise suya ayrıldığını söyledi. Bu yıl, geçen yıl yol ve suya toplam 22 milyon lira kaynak aktarımı yapıldığını belirten Başkan Enver Yılmaz, “11 milyon lira ile İkizce-Devecik yolunda 5 km sıcak asfalt çalışması yapıyoruz. İnşallah bayramdan sonra yapımına başlanacak bu yolu 3 ay içinde tamamlayıp hizmetinize sunacağız” diye konuştu.

 

 

 

YOĞUNOLUK TARİHİNDE İLK DEFA SICAK ASFALTA KAVUŞTU

10 km’lik Kurtköy-Kutluca-Başönü-Şenbolluk grup yolunda ciddi bir çalışma yürütüldüğünü ve bu yıl itibarıyla yolun sıcak asfalt ile kavuşacağının müjdesini veren Başkan Yılmaz, Yoğunoluk Mahallesi’nin tarihinde ilk defa sıcak asfalta kavuştuğunu ve Çaybaşı-İkizce arasındaki 6.5 km’lik yolun sıcak asfaltının yapıldığını belirtti.

 

İKİZCE BİZİM GÜZİDE İLÇEMİZ

İkizce bizim güzide ilçemiz diyen Başkan Enver Yılmaz, “İkizce yıllardır hem bizi hem de liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ı bağrına basmış ve sahiplenmiş bir ilçemizdir. İkizce’nin yol ve su yatırımları noktasında attığımız adımların talimatını bizzat Tayyip Erdoğan vermiştir. Tayyip Bey’in size ve sizlerin de iktidarımıza olan muhabbeti ortada. Burada birlik ve beraberlik var, o da başarıyı getiriyor” şeklinde konuştu.

İkizce ilçesinde 10 milyon lira üzerinde doğrudan gelir desteği ödemesi yapıldığını ifade eden Başkan Yılmaz, destek ödemesi alanların yarısının İkizce’de oturmadığına dikkat çekerek nüfuslarını kendi ilçelerine yazdırmalarını istedi.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde