23 Temmuz 2024

MHP ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİS ÜYESİ GÜNAY KARAAĞAÇ: “ZAFER İNANANLARIN OLACAKTIR”

  • PDF

 ‘Emre ESER ile Haftanın Konuğu’ MHP Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve MHP Eski İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Günay KARAAĞAÇ oldu.

Karaağaç, sorulan sorulara istinaden Milliyetçi Hareket Partisi’nin içerisinde bulunduğu süreci değerlendirdi. Ardından 2014 yerel seçimlerinden sonra geçen döneme ilişkin birtakım açıklamalarda bulundu.

Emre ESER: Milliyetçi Hareket Partisi’nin Genel Merkezi ve muhalif adaylar arasında yaşanan kongre krizi sürecini siz nasıl değerlendirirsiniz?

Günay KARAAĞAÇ: 1 Kasım seçimlerinden sonra genel merkez ile muhalifler arasında siyasi ve hukuksal anlamda müthiş bir taktik savaşı yaşanıyor. Sayın Devlet Bahçeli ve yönetim kadrosu bu siyasi tablodan sonra krizi yönetemediler. Yıllarını bu davaya vermiş insanların topladıkları imza karşısında ne haliniz varsa görün nereye giderseniz gidin denildi.  Bu söylemler ve eylemler ülkücü tabanda üzüntü meydana getirdi. 15 Mayısta toplanacak kurultayı, siyasi ve hukuksal manevralarla durdurdular. Yargıtay’ın oy birliği ile vermiş olduğu karardan sonra tekrar çağrı heyeti 19 haziranda tüzük kurultayını toplayarak, noter huzurunda yeterli sayıda ÜST KURUL DELEGESİ tespitleri yapıldıktan sonra mevcut adayların ortak kararları doğrultusunda DİVAN BAŞKANLIĞINA Musavat DERVİŞOĞLU seçildi.13 madde üzerinde tüzük değişiklikleri yapılarak 10 Temmuz’da genel başkanlık seçimi için kurultay tarihi belirlendi. Hukuken 19 Haziran ile 10 Temmuz arasındaki kurultay hazırlıklarını Musavat Dervişoğlu Başkanlığındaki divan heyeti yetkili. Bu süreci de Allah’ın izniyle başarılı bir şekilde tamamlayacaklardır. 19 Haziranda üst kurul delegelerimiz tüm baskılara rağmen üzerine düşen görevi layıkıyla yaptılar. Artık hedef 10 Temmuz ve yeni genel başkanı seçme zamanıdır. Zafer inananların olacaktır.

Emre ESER: 10 Temmuz’da yapımı planlanan seçimli kongrede sizce nasıl bir tablo ortaya çıkacaktır?

Günay KARAAĞAÇ: 10 Temmuz’da seçimli kongre var. Balgattaki ekibin ramazan davulcusu gibi mahalle mahalle gezmesi gerçekleri değiştirmez. Daha öncede çalmadık kapı bırakmamışlardı. Ancak hukuk tecelli etti. Makamlarını ve koltuklarını koruma çabası artık komediye döndü. 10 Temmuz’da MHP  yeni genel başkanını seçip iktidara koşacak ama Devlet Bahçeli ve ekibi olmayacak. Adalet batıldan yana değil haktan yana olacak. Allah’ın izniyle... Ne mutlu türküm diyene...

Emre ESER: MHP’de yaşanacak yeni bir genel başkan değişimiyle birlikte oy oranlarının %25’lere varacağı konuşuluyor. Bu konu üzerine neler söylemek istersiniz? 

Günay KARAAĞAÇ: Genel başkan adayımız Sayın Meral Akşener’in Fatsa mitinginden sonra ilçemizde misafirimiz oldu. Karşılıklı sohbet esnasında kendi ağzından: Yapılan araştırma ve kamuoyu yoklamalarında eğer genel başkan olduğunda yarışa %22 ile 25 arasında bir oy oranıyla seçimlere başlayacağını, ucunun da açık olduğunu söyledi. Bizlerde halk arasında yaptığımız sohbetler de Meral hanıma ilgi ve alakanın çok yüksek olduğunu görmekteyiz. Artık MHP’de kan değişikliği zamanı gelmiştir. Bu değişiklikten sonra MHP hızlı bir yükselişe geçeceğini düşünüyorum. Rabbim Türk milleti için ne hayırlı olacaksa onu nasip eylesin.

Emre ESER: MHP içinde bulunduğu süreçten güçlenerek ayrıldığı vakit, bunun Fatsa yereline yansıması nasıl olacaktır?

Günay KARAAĞAÇ: 2009 ve 2014 yerel seçimlerinin analizini yaptığımızda Genel Merkezin ve liderin hiçbir rüzgarı olmadan bir ilçede ekip çalışmasının birlik beraberliğin ne kadar isabetli olduğunu kanıtladık. Düşünün güçlü bir genel merkez ve muhteşem bir lider rüzgarı arkanızdan esiyor. Kazanmamak için hiçbir sebep yok. 2019 yılında yapılacak yerel seçimlerindeki senaryolar artık bizim lehimize olacaktır.

Emre ESER: Fatsa’nın çöp sorununu ilk siz gündeme getirmiştiniz. Şu anda Fatsa’nın bütününde hissedilen bir çöp kokusu mevcut ve insanlar bu çöp kokusundan mustarip bir durumda. Siz bu durumu nasıl değerlendirirsiniz?

Günay KARAAĞAÇ: Büyükşehir Belediyesi çöple ilgili hassasiyetimden dolayı Avusturya’ya 4 adet Belediye Meclis üyesi 1 CHP, 1 MHP, 2 AKP, çevre koruma daire başkanı ve basın yayın şube müdürü olmak üzere 6 kişilik bir ekip görevlendirdiler. 15 Şubat’ta Viyana ve Salzburg şehirlerinde katı atık depolama, bertaraf, değerlendirme ve bio gaz elde etme tesislerini gezdik. Ortak bir rapor hazırlayarak çevre koruma daire başkanlığı nezdinde meclise bilgi verdik. Şehir içerisinde çöp kokusundan vatandaşlarımız rahatsız ise sorumlu Fatsa Belediyesidir. Toplama ve temizlik işleri ilçe belediyelere ait. Toplandıktan sonraki depolama, işleme, atık değerlendirme ve bertaraf işleri Büyükşehir Belediyesine ait. Büyükşehir Belediyesi Durugöl ve Melet havzasındaki vahşi depolama alanlarını kapattı ıslah çalışmasına başladı. Çaybaşı havzasında ve Gürgentepe havzasında 2 ana modern depolama alanı yapılıyor. Mahkeme durdurma kararı aldığı için hiçbir işlem yapılamıyor. Diyeceksiniz ki 19 ilçenin çöpleri ne oluyor? Tek tek açıklayacağım. Altınordu, Perşembe, Gülyalı ,Kabadüz, Ulubey ve Gürgentepe’de toplanan çöpler Ordu merkezdeki katı atık bertaraf tesislerinde işlendikten sonra geriye kalan kısmı Fatsa ilçemizdeki vahşi depolama alanına dökülüyor. Mesudiye ,Gölköy, Akkuş ve Aybastı ilçeleri kendi çöpünü ilçesindeki vahşi depolama alanına döküyor. ünye ,ikizce ve Çaybaşının toplanan çöpleri Ünye çıkışındaki Akçay bölgesinde vahşi depolama alanına döküyor. Korgan, Kumru, Kabataş, Çatalpınar, Çamaş ve Fatsa’nın günlük toplanan çöpleri niyazık ki ilçemizdeki vahşi depolama alanına dökülüyor. Mahkeme kararları nedeniyle de Büyükşehir’in eli kolu bağlı. Büyükşehir Belediye Başkanı Enver beyin Fatsa’daki vahşi depolamayla ilgili sözü var. 2016 yılı sonuna kadar bu sorunları çözeceklerini, Fatsa’daki vahşi depolama alanını da kapatacaklarını söyledi. Ordu merkezdeki Melet havzası ve Durugöl mevkileri ile ilgili duyarlılıklarını Fatsa içinde göstermesini istiyoruz. En kısa sürede çöplerle ilgili sorunlar çözülür ve bizlerde Büyükşehir Belediyesine teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı bir borç biliriz…

Emre ESER: Son olarak Belediye Meclis Üyesi sıfatınız gereği Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Fatsa Belediyesinin son 2 yılını kısaca değerlendirir misiniz?

Günay KARAAĞAÇ: Öncelikle Fatsa Belediyesinden bahsedelim. 2 yıl su gibi aktı geçti. Büyükşehir olmamız münasebeti ila Fatsa Belediyemizin gelirleri bir hayli azaldığı için borç ödeme, yatırım ve yolların bakım ve onarımlarıyla ilgili çok aksamalar oldu. Mülk ve artık parsel satışları sonucu belediye biraz olsun ekonomik olarak rahatladığını görmekteyiz. Büyükşehir ile koordinasyon yapılarak yol ve diğer yatırımları ortak yürütmektedirler. Belediyeciliğin ana damarı olan yol, su, kanalizasyon tamamıyla Büyükşehir’e geçtiği için, ilçe belediyeleri %60-70 hem ekonomik olarak hem de yatırım olarak küçüldü. Fatsa belediyesinde en çok üzüldüğüm yatırım 2014 yerel seçimlerinden önce altyapı yatırımları bitmeden asfalt çalışmaları yapılarak tam 35 milyon TL harcanan paranın heba olup gitmesi oldu. İşin diğer bir tarafı, dökülen asfaltın çökmesi, kabarması bozulması yapılan işin kalitesini göstermektedir. Bugün birçok yerinde Büyükşehir’in desteği ile tekrar onarılması daha büyük bir acı.

Gelelim Büyükşehir’e… Adı gibi gerçekten büyük hem ekonomik olarak hem de yatırım olarak ve de personel olarak. Artık eskisi gibi muhtarlar ilçe başkanları yol için köprü için sanayi bölgeleri ve diğer yatırımlar için Ankara’da günlerce beklemeyecekler. Büyükşehir’in Fatsa’mıza diğer ilçelerimize ve ordumuza hem ekonomik, ticari, turizm açısından kalkındıracağını düşünüyorum. Yıllarca kanayan yaramız olan su, yol ve kanalizasyon yatırımları ilerleyen yıllarda rahatlayacağını temenni ediyorum. Zaman zaman siyasi parti temsilcileri Büyükşehir yasalarını ve Ordu’nun büyükşehir olmasını acımasızca eleştiriyorlar. Buna katılmıyorum. Sebebine gelince MHP’nin adana CHP’nin İzmir gibi yerlerde Büyükşehir’i yönetiyorlar hiç bir şikayetleri yok. İnşallah bir gün Büyükşehiri kazanıp yönetmek ülkücülere ve MHP’ye nasip olur.  Haftanın konuğu olmam münasebeti ile ifa ettiğimiz ramazan ayının ve devamındaki bayramımızın Türk İslam alemine hayırlara vesile olmasını yüce Mevla’mdan dilerim.             

Röportaj: Emre ESER                                      

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde