23 Temmuz 2024

“ALGI OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORLAR”

  • PDF

Son dönemlerde kamuoyunda Fatsa Devlet Hastanesinde bir takım aksaklıkların yaşandığı, koridorların su aldığı, plastik zeminlerin kabardığı ve gerekli hijyen ortamının sağlanamadığına ilişkin söylentiler gündemi meşgul etmişti.

Konuyla ilgili bilgi veren hastane yetkilileri, yaşanan bir takım aksaklıkların yüklenici firma tarafından karşılandığını ve Fatsa Devlet Hastanesinin kesin kabulünün henüz yapılmadığını ifade etti.

Sağlık hizmeti alanında hiçbir aksaklık yaşanmaması ve vatandaşların mağdur olmaması adına süreci titizlikle yürütmeye çalıştıklarını belirten yetkililer, özellikle hijyen konusuna önem verdiklerinin altını çizdi.

Fatsa Devlet Hastanesine hijyen yönünden bir takım algı oluşturmaya çalışıldığını vurgulayan hastane yöneticileri; “Tarafsız bir kişi gelsin, gerekli kontrolleri yapsın zaten sonucu kendisi görecektir” ifadesini kullandılar.

“Çıkan sorunları biz tespit ediyoruz ve firma hemen yapıyor”

Gazetemize açıklama yapan Fatsa Devlet Hastanesi yetkilileri: “İşin işleyişini bilmeyenler Fatsa Devlet Hastanesi ile ilgili bir takım yorumlarda bulunuyor. Bu konuda bilgi verecek olursak, Sağlık Bakanlığı Toki’ye hastane yaptırır ve geçici kabulünü alır. Geçici kabulden bir yıl sonra da kesin kabul yapılır. Geçici kabulde beklenen arızalar çıkar ve bunlar garanti kapsamındadır. Arıza olabilir, bir yerden su akıtabilir. Bunlar inşaatta olağan şeylerdir. Şu anda bizim hastanemizin kesin kabulü yapılmadı. Çıkan sorunları biz tespit ediyoruz ve firma hemen yapıyor. Bunlar işleyiş esnasında karşı karşıya kalınabilecek durumlardır. Kesin kabulün ardından bu gibi sorunlar çıksaydı, “Neden bu aksaklıklarla hastaneyi devraldınız” sorusu sorulabilir ama bu durum henüz söz konusu değil. Şu anda Fatsa Devlet Hastanesi ile ilgili tüm eksik ve aksaklıkları yüklenici firma yaptırıyor. Örneğin çatının akma ihtimali var diye biz hastaneyi açmayacak mıydık? Akan yerini firma gelecek ve düzeltecek. Bizim önemli gördüğümüz sağlık sektöründe bir aksaklık yaşanmasın ve hastalarımız mağdur olmasın”dedi.

“Algı oluşturmaya çalışıyorlar”

Fatsa Devlet Hastanesinde yeterli hijyenin sağlanamadığı iddialarına da cevap veren yetkililer:” Temizlik ve hijyen konusunda zaten oldukça titiz davranıyoruz. Binlerce kişinin girdiği hastanede anlık kirlilik olabilir ama temizlik görevlilerimiz gördüğü esnada hemen hijyeni sağlıyorlar. Yeni temizlik elemanlarımızın da alınmasıyla ortada hiçbir problem kalmayacaktır. Temizlik yönünden Fatsa Devlet Hastanesine bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Tarafsız bir kişi gelsin, gerekli kontrolleri yapsın zaten sonucu kendisi görecektir. Hastane müdürlerimiz, sorumlu hemşirelerimiz, temizlik şirketi personelleri zaten her an takipteler. Uzun süre hastanesiz kaldık ve güzel bir hastaneye kavuştuk. Kesin kabule kadar bir takım eksiklikler olsa da biz bunları takip edip anında müdahalesini yapıyoruz. Vatandaşlarımızın bu konuda hiçbir tereddüttü olmasın. Her çıkan habere kamuoyunun itibar etmemesini istiyoruz. Sağlık alanında bir aksaklık oluşmaması için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Yeni Haber

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde