29 Nisan 2024

Başkan Anlayan’ın 5 harika projesini tanıttı

  • PDF

proje24-4-2013Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Fatsa'nın geleceği için hazırladıkları 5 yeni projeyi Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı’nda düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.

Fatsa'nın ve Karadeniz'in en büyük projelerinden biri olan ve 211 dönümlük bir arazi üzerine kurulan "Harikalar Diyarı" için alt yapı çalışmalarının bittiğini belirten Başkan Anlayan, Karadeniz Bölgesi'nde ilk ve tek olarak adlandırdığı projenin Evkaf Mahallesi'ndeki çöplük alana kurulacağını ve 300 kişiye de istihdam sağlayacağını söyledi.

Harikalar Diyarı'nın içinde yer alacak olan göletin 15 dönümlük bir araziyi kapsayacağını belirten Başkan Anlayan, "Bu zamana kadar dediğimiz her projeyi uygulamaya soktuk. Belediyecilik sadece, yol-su, alt yapı değildir. Bunlar bizim asli görevlerimizdir. Biz şimdi Fatsa’nın geleceğine yönelik adımlar atıyor ve bunları hayata geçiriyoruz. Karadeniz Bölgesi'nde ilk ve tek olacak olan Harikalar Diyarı projemiz için bu zamana kadar yaklaşık 2 milyonluk bir harcama yapıldı. İçinde, yüzer gemi ve yat restoranlarının yanı sıra, çocuk köyü, gondol ile gezilebilecek 10 metre genişliğinde kanal, 2 bin kişilik amfi tiyatro, sinema otopark, açık hava sineması ve içinde bowling de olabilecek dev Spor Kompleksi olacak" dedi.

Hayatında kendisini heyecanlandıran iki projeden biri olan bu projenin hayata geçmesiyle, Fatsa'nın tüm Karadeniz Bölgesi'nin uğrak yeri olacağını ifade eden Başkan Anlayan, ikinci ve  Fatsa'nın geleceğine yönelik olarak gördükleri Cumhuriyet Meydanı projesini açıkladı. Cumhuriyet Meydanı'nda 3,5 dönümlük yapılaşmanın istimlakı için Fatsa 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne müracaat ettiklerini söyleyen Anlayan, "Bu proje ile de meydanın daha genişleyecek ve bazı yollar da trafiğe kapatılacak ve Fatsa görünüm ve yaşanabilir açıdan geleceği yakalayacak" şeklinde konuştu.

Bolaman  Irmağı'nın çıkış noktası olan Çatalpınar'a su arıtma tesisi kurarak, Fatsa'nın son 50 yılını karşılayacak bir su şebekesi projesinin de hayata geçirilmesi için çalışmaların devam ettiğini ifade eden Anlayan, şöyle konuştu: "Şu anki suyumuz Bolaman  Irmağı'nın çıkış noktasındaki yer altı sularından karşılanmaktadır. Şu an için Fatsa'nın su ihtiyacı yoktur. Ancak önümüzdeki nesillere bırakabileceğimiz ve yoğun nüfus artışını öngörebileceğimiz bir proje hazırladık. Bu çerçevede Çatalpınar'a kurulacak olan baraj ile Fatsa'nın bugününe, yarınına fazlasıyla yetebilecek bir eser bırakacağız."

Slaytla görüntü eşliğinde projeleri ve içindeki tüm ayrıntıları tek tek anlatan  Başkan Anlayan, uluslararası bir standartta hazırladıkları diğer bir projelerinin de Belediye Binası ve Otogar olduğunu anlattı. Şu anki otogarın yerine kurulacak dev projede, Fatsa Belediye Başkanlığı binası ile Fatsa Otogarı'nın ve Cami'nin yapılacağını söyledi.

2012 yılında 52 kilometre asfalt yol yaptıklarını da açıklayan Başkan Anlayan, 2013 yılı itibari ile de Fatsa'da asfaltsız mahallenin de kalmayacağı müjdesini verdi.

Toplantı sonrası davetliler ve basın mensuplarına ikramda bulunuldu.proje-24-4-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde