23 Temmuz 2024

“ÜZERİMİZE DÜŞEN TARİHİ BİR GÖREVİ İCRA ETMENİN HUZURU İÇERİSİNDEYİZ”

  • PDF

Av. Hayati Yılmaz: “Milliyetçi Hareket Partisi’nde Yaşanan Bu Durum Siyasi Partilerin Tabanın Ve Delegelerin Sesine Kulak Vermesi Gerektiğinin Bir İşareti Olmuştur”

Milliyetçi Hareket Partisinde mahkeme tarafından görevlendirilen Çağrı Heyeti’nin düzenlediği olağanüstü tüzük kurultayı parti tüzüğünde değişikliğe yönelik verilen önergenin tümünün kabul edilmesiyle sona erdi.

Kongrenin ardından gazetemize bir açıklama yapan Milliyetçi Hareket Partisi Fatsa Eski İlçe Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi Üst Kurul Delegesi Av. Hayati Yılmaz: “ MHP 6. Olağan Üstü Büyük Kongresine katılarak sessiz yığınların sesi ve vicdanı olarak üzerimize düşen tarihi bir görevi icra etmenin huzuru içerisindeyiz” dedi. Milliyetçi Hareket Partisinde yaşanan bu olay Türk demokrasi tarihinde ve parti içi demokrasi tarihinde bir dönüm noktası olacaktır diyen Av. Hayati Yılmaz MHP olağanüstü tüzük kurultayına ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “Milliyetçi Hareket Partisi’nin 7 Haziran ve akabindeki 1 Kasım seçimleri sonucu partinin yöneticilerinden, seçmenlerinde oluşan moral bozukluğu yerini muhalif adaylar neslinde umuda terk etmişti. 19 Haziran 2016 Pazar günü yapmış olduğumuz tüzük değişikliği kurultayında oraya gelen tüm delege ve partili seçmenimiz neslinde bir umut, bir bekleyiş vardı. Hamdolsun kongremizi yapılamaz gibi değerlendirmelerin ötesinde Türk demokrasi tarihinde ve parti içi demokraside dönüm noktası olacak bir şekilde icra ettik. Bu durum siyasi partilerin tabanın ve delegelerin sesine kulak vermesi gerektiğinin bir işareti olmuştur. 1160 civarındaki üst kurul delegesinin 700 civarı kongreye katılım göstermişti ancak otuza yakın kısmı sürenin uzaması nedeniyle salondan erken ayrılmıştır. İmza atanlar olarak net 659 delege katılım göstermiştir. MHP 6. Olağan Üstü Büyük Kongresine katılarak sessiz yığınların sesi ve vicdanı olarak üzerimize düşen tarihi bir görevi icra etmenin huzuru içerisindeyiz. Fatsa’da da yönetici arkadaşlarımızın büyük bir çoğunluğu kongreye katılım gösterdi. Kurultayda sonuç olarak yapılması gereken tüzük değişiklikleri yapıldı. Genel başkanlar seçildikten sonra kendi delegelerinin ve kendi teşkilatlarının sesine kulak vermek zorunda kalacaklardır. En başta Milliyetçi Hareket Partisi’nin seçilecek olan yeni başkanı, sonra da diğer siyasi partilerin genel başkanları Partinin kaderinde etkin olacak kararlar alınırken parti içi yoklama yapmadan sadece kendi düşünceleri doğrultusunda karar alamayacaklardır” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde