29 Nisan 2024

Fatsa Cumhuriyet Halk Partisi “Göçe Karşıyız”

  • PDF

chp-24-4-2013İlçe Başkanı Doğan ÇELEBİ; Suriye’ den Karadeniz’ e yerleştirilmek istenen göç ile ilgili olarak baştan bu yana söylediğimiz gibi kendi irademiz dışında küresel sermayenin dünyaya hakim olma projesine uygun olarak ülkemiz üzerindeki uygulamaları ortaya çıkmaktadır. Hiç bir gerekçesi olmadan birden düşman olduğumuz Suriye ile sorunlarımız derinleşmekte ve nerede ise ilan edilmemiş bir savaşa sürüklenmekteyiz. Bundan bir yıl önce Sayın Başbakanın Suriye devlet başkanına biz kardeş ülkeyiz, parlemantolarımız ortak toplanabilir hatta sınırları bile kaldırabiliriz  dediği Suriye için, şimdi bu sözlerden eser kalmamış ve düşman bir ülke olarak görmeye başladığımız bir ülke haline gelmiştir.

Bu ülkemizin temel sorunlarını( İşsizlik, Terör, Gerçek Demokratik yasaların çıkarılması, İç barışın bozulması ) unutturmak için yeni suni gündemler yaratarak ülke insanımızı oyalamaktadır. Bu arada İmralıda yatan  bebek katili Apo ile  bir araya gelerek ülkemizin bölünme ve parçalanmasına neden olabilecek tehlikeli oyunların içine girmektedirler.

Göç olayına gelince, Türk halkı misafirperver bir halktır. Misafirin başımızın üstünde yeri var ancak; bu misafir öyle misafire benzemiyor. Atalarımızın söylediği “ Misafirsin ama ne kafirsin “ özdeyişini anımsarsak bu misafir onu hatırlatıyor. Sözde Suriye’ de rejim karşıtı olanlar Karadeniz bölgesine yerleştirilmeye çalışılıyor. Şimdi sorarım sizlere Suriye’ de ne oldu da birden iç kargaşa çıktı ve halk birbirine düşürüldü. Hep birlikte hafızalarımızı yoklayalım Irak’ ta, Libya’ da, Mısır’ da, Tunus’ ta olan olayları gözümüzün önünden geçirelim, Arap baharı denen bu hareket bu ülkeleri kan gölüne çevirmiş yüzbinlerce insan hayatından olmuş her ülke dört beş parçaya bölünmüş halen birbirleri ile savaşarak kan akıtmaktadırlar. Halbuki bu hareket öncesi bu ülkelerde böyle bir kavga, kaos ve iç savaş yoktu. İşte gördüğümüz gibi Suriye halkıda böylece birbirine düşürülmüştür. Malesef ülkemizi hiç bir şekilde ilgilendirmediği ve hiç bir sorunumuz olmadığı halde Suriye ile düşman olmuşuz ve muhalif grubun safında yer alarak bir ülkenin iç meselesine küresel sermayenin çıkarları doğrultusunda hizmet etmekteyiz. Bunun için Suriye’ den gelen ve Karadenize yerleştirilmek istenen muhalifler acaba Karadeniz’ i karıştırmak mı istiyorlar diye içimizde derin bir endişe ve kuşku oluşmaktadır. Çünkü biz biliyoruz ki PKK nında yıllardan beri Karadenize sızma girişimleri olmuştur Türk Silahlı Kuvvetleri bu oyunu bozarak Karadenize sızmayı engellemiştir. Bir de bu göç  olayında Rize muaf tutulmuştur. Sayın Başbakan kendi ilinde kabul etmediği Suriye’ lileri Ordu’ ya neden gönderiyor diye ayrıca endişelerimiz ve kuşkularımız vardır. Bütün bu nedenlerden dolayı Fatsa CHP İlçe Örgütü olarak bu göçe karşı olduğumuzu Fatsa halkına ve Ordu halkına ilan ediyoruz.

 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı ülkemizde olduğu gibi Fatsa’ mızda da cılız bir şekilde kutlanmıştır. Koskoca Fatsa’da Sakarya ilkokulunun bahçesine sığdırılan bir kutlama gerçekleştirdik. Sanıyorum her okul 23 Nisan’ ı kendi bahçesinde kutladı. Eskiden stadlarda kutlanan coşkulu bayramın, anlamını ifade eden konuşmalar yapılırdı, büyük ve coşkulu etkinlikler düzenlenirdi. Şimdi okullar kendi imkanları ile yeterli coşku ve heyecanı yaratamadan kutlamalar yapıyor. Ayrıca her zaman söylediğimiz gibi kimin rahatsız olduğunu hala anlayamadığımız kurumların çelenk koyma yasağı anlamsız bir şekilde devam etmektedir ve belkide yarın Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü adına koyulan çelenkin de koyulması kaldırılacaktır.

Fatsa’ daki tören alanı defalarca dile getirdiğimiz halde ekonominin gayet düzgün, ülkemizin Milli gelirinin on bin dolarları aştığını söyleyenler nedense tören alanının fiziki durumunun içler acısı, hizbe bir görünümden kurtarmayı beceremiyor. Yine söylüyorum söylemeyede devam edeceğim; Sayın ilgililer gerçekten o tören alanının ihmal edilmiş fiziki durumunu düzeltmek için Cumhuriyet Halk Partisi olarak her türlü katkıyı yapmaya hazır olduğumuzu bütün Fatsa halkının bilmesini istiyorum. Milli bayram törenlerimizin mükemmel meydanlarda kutlanması gerektiğini düşünüyorum.

Fatsa Cumhuriyet Halk Partisi 23 Nisan Ulusal Egemenlik bayramımızı özel bir programla parti binamızın önünde mütevazi bir şekilde kutlamıştır. Gerçekten ummadığımız bir ilgi ile karşılaştık. Çocuklarımız palyaço gösterileri ve müzikle coştular. Partimizin amblemini taşıyan balonlarla eğlendiler, sevindiler hatta alandan ayrılmak istemediler. Bu Cumhuriyet Halk Partisi yöneticileri olarak bizleri son derece mutlu etti, bundan böyle bayram kutlamalarını daha renkli ve içerikli bi şekilde kutlama gayreti içinde olmalıyız diye düşünüyoruz. Bütün bu duygu ve düşüncelerle tüm Fatsa halkının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor hepinize saygılar sunuyoruz.chp24-4-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde