23 Temmuz 2024

Yaz Kur’an kurslarının Startı Kumrudan Verildi

  • PDF

Ordu il genelinde 26 Ağustos 2016 tarihine kadar devam edecek olan yaz kuran kurslarının startı kumrudan verildi.

Müftü Kolukısaoğlu ‘Haydi çocuklar Camiye Koşun’

Yaz Kuran kurslarının açılması ve kumru ilçesinde düzenlenen açılış töreni ile ilgili il müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu bir açıklama yaptı. Yaz Kur’an kurslarının yirmi haziran pazartesi itibariyle başladığını ifade eden müftü Kolukısaoğlu, ‘her sene olduğu gibi bu senede bütün camilerimiz çocuklarımızın cıvıltıları ile şenlensin diye bekliyoruz. Çocuklarımızı istisnasız camilerimize bekliyoruz. Bütün görevlilerimiz camilerde hazır vaziyette yavrularımızı beklemekteler. Ana babalara seslenmek istiyorum mutlaka çocuklarımızı yaz kuran kurslarımıza gönderelim bu imkânı değerlendirelim’ dedi. Bu sene yaz kuran kurslarımızın il geneli açılış merasimini özellikle kumru ilçemizde gerçekleştirdik. Kumru İlçemiz geçtiğimiz günlerde Kur’an kursları arasında yapılan Kur’an-ı kerimi yüzünden güzel okuma yarışmasında büyük bir başarı elde ederek il birinciliklerinden sonra kızlarda bölge birinciliği erkeklerde ise bölge ikinciliği elde etmiştiler. Bizde il müftülüğü olarak bu başarıya vurgu yapmak üzere törenlerimizi kumru ilçemize aldık. 

Bu sene Yaz Kuran kurslarında hedef 52 Bin öğrenci…

Yaz kuran kursları ile ilgili il geneli istatistiki bilgilerde veren müftü Kolukısaoğlu, ordu genelinde yaz Kur’an kurslarına ilginin üst seviyede olduğunu ifade ederek ‘2015 yılında ordu il genelinde yaz Kur’an kurslarımıza elli bir 50 bir bin sekiz yüz yetmiş iki öğrencimiz katıldı. Bu sene 2016 için yaz kuran kurslarında öğrenci sayısında hedefimiz en az 52 bindir.  Ayrıca çok önemsediğimiz bir hususu da belirtmek isterim. 4-6 yaş kuran kurslarımızı çok çok önemsiyoruz. Bu kategoride 2015 yılında il genelinde 21 Kur’an kursumuz faaliyet gösterdi.  Ancak bu sene 2016-2017 döneminde ordu il genelinde en az 100 yerde kurs açmayı hedef olarak belirledik’ Şeklinde konuştu.  

Kumru ilçesi merkez samur yeni Camii bahçesinde düzenlenen Ordu İl geneli yaz Kur’an kursları açılış merasimine, İl Müftü yardımcısı Şenel Yılmaz, Kumru İlçe Müftüsü Aykut İli, Ordu Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürü Teyfik Çıtak, din görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri, öğrenciler ve veliler katıldılar.

Yaz Kur’an kurslarına Büyük İlgi…

Kumru merkez yatılı Kur’an kursu öğrencisi Furkan Ergenc’in Kur’an-ı kerim tilaveti ile başlayan törenin açılış konuşmasını Kumru müftüsü Aykut İli yaptı. Konuşmasında kumru ilçesinde yaz Kur’an kurslarının her sene canlı bir şekilde coşkuyla geçtiğini belirten müftü Aykut ili ‘bu senede yaz kuran kurslarına bu gün bismillah deyip başlıyoruz. Rahmet, mağfiret ve bereket ayındayız. Çocuklarımızı hem cami ve oruçla, hem de teravihle ile tanıştırıyoruz. Yaz kuran kurslarının önemi ehemmiyeti çok fazladır. Çünkü bir insan ibadetlerini yapabilecek kadar kur ’an-ı kerim okumayı, Allaha karşı sorumluluklarını yerine getirecek kadar dini bilgiyi belki de sadece bu kurslarımızda elde ediyor. Yaz kuran kurslarımızın aynı zamanda birlik beraberlik ve kardeşliğimizin artırılmasında büyük etkileri mevcuttur. Bu bilinç ve şuurla çocuklarımızı karşılayıp misafir edeceğiz’ dedi.

Konuşmasında kumru ilçesinde yürütülen kuran kursu eğitim hizmetleri hakkında bilgiler veren müftü Aykut ili geçen sene ordu il genelinde ve bölgede kumru ilçesinden öğrencilerin bölge birinciliği ve ikinciliği elde ederek büyük bir başarıya imza attıklarını belirterek başarı çıtasını daha da yükseltmek için çaba sarf edeceklerini kaydetti.

Kumru müftüsü Aykut İli’nin verdiği bilgiye göre, kumru ilçesinde 2015 yılında yaz Kur’an kursları kapsamında kumru genelinde 138 kurs açıldı, bu kurslar da 161 öğretici görev yaptı.  1615 erkek, 1714 kız olmak üzere toplam 3329 öğrenci yaz Kur’an kurslarına devam etti.

Açılış töreninde il müftülüğünü temsilen bulunan il müftü yardımcısı Şenel Yılmaz’da bir konuşma yaptı. Yaz kuran kurslarının 26 Ağustos’a kadar üçer haftalık üç dönem halinde devam edeceğini belirten Yılmaz konuşmasında bir haftalık bayram tatilinin de bu sürenin içerisinde olduğuna dikkat çekerek ‘ramazan sonunda bir haftalık bayram tatili ve daha sonra fındık sezonunun başlaması ile süremiz iyice kısalıyor. Onun için bu kısa süreyi çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Sevgili yavrularımızın camileri tanımaları ve kuran kursları ile buluşmaları yaz kuran kurslarında başlar. Hocalarımız yaz kuran kurslarında yavrularımıza kuranı kerim okumayı öğretecek, temel dini bilgileri verecekler ancak bunu sevgiyle, ilgiyle, güler yüz ile,  gönüllülük ile verecekler’ dedi. Konuşmasında velilere de seslenen il müftü yardımcısı şenel Yılmaz ‘sizlerde veliler olarak öğrencileri takip edin çocuklarımız bazen hem devamı sağlamada hem de öğrenmede zorlanabilirler, bu nedenle çocuklarımızı takip edelim ve onlara yardımcı olalım’ dedi.

20 Haziran pazartesi günü başlayan yaz Kuran Kursları, üçer haftalık üç dönem halinde gerçekleştirilecek.

Bu sene ordu il genelinde 52 bin öğrencinin katılması beklenen yaz Kur’an kursları 26 ağustosta sona erecek. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde