23 Temmuz 2024

TESMER SMMM STAJINI TAMAMLAYAN ADAYLAR İÇİN REHBERLİK ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞTİRDİ

  • PDF

 

 

 

Ordu SMMM Odası TESMER Yönetim Kurulu; üç yıllık stajını tamamlayan ve yeterlilik sınavına girmeye hak kazanan stajyerleri yeterlilik sınavları öncesinde rehberlik çalışması gerçekleştirdi.

Oda Başkanı Bahadır Baş, Oda Sekreteri M.Ender Sönmez, TESMER Sekreteri Erdal Yücel ve TESMER Saymanı Gülizar Çakmak’ın katıldığı “Staj Değerlendirme Mülakatın” da öncelikle stajyerlerin staj dosyası üzerinde incelemelerde bulunuldu. Daha sonra ise stajyerlere, staj sürecinde yaptığı işler ve sınava gireceği konularla ilgili çeşitli sorular yöneltildi.

Oda ve TESMER Başkanı Bahadır BAŞ; ‘‘Siz değerli stajyerlerimiz stajınızı tamamladınız, güzel çalışmalar yaptınız, Odamızın düzenlemiş olduğu faaliyetlere katıldınız. Staj sürecini tamamladınız. Sizler yeterlilik sınavlarında yedi dersten sınava gireceksiniz, gönül ister ki yedi dersi bir seferde verip aramıza katılın.  Ancak Muhasebe mesleği sorumlulukları olan, riskleri olan bir meslek. Kamu adına iş üreten bir meslek. Tüm toplumun çıkarlarına hizmet eden bir meslek. Bu sorumlulukları yanında mütselsil sorumluluk gibi, vergi ve sgk cezaları gibi riskleri de taşıyor. Bu mesleğe girecek arkadaşlarımıza sıklıkla söylüyorum, bir işi iyi bir şekilde yapabilmek için on bin saate yani beş yıllık bir çalışma zamanına ihtiyaç var. Bu süreci tamamlamadan sınavları kazansanız bile hemen büro açmayın diyorum. Bilgi ve donanımınızı artırmak için çalışmalarınızı staj yaptığınız bürolarda sürdürün. Bu bürolarda ortaklık kültürünü geliştirin. Bu meslek tek başına yapılabilecek bir meslek değil.

İnşallah en kısa sürede sınavları kazanıp Meslek Mensubu olarak aramıza katılırsınız. Hepinize başarılar diliyorum.’’ Dedi.

TESMER Sekreteri Erdal Yücel, TESMER Saymanı Gülizar Çakmak ve Oda Sekreteri M.Ender Sönmez sınava girecek stajyerlere başarı dileklerini ilettiler.

Stajyerlere staj döneminde karşılaştıkları olaylar ve mevzuat konuları ile ilgili çeşitli sorular yönetildi.

 

Stajyerler; Staj Sürecini Değerlendirdi ve Oda Faaliyetleri İle İlgili Görüşlerini Açıkladılar:

 

Stajyer Murat Ergin; ‘‘Biz stajyerleri en çok zorlayan olay zorunlu stajyer eğitimleridir. Ama siz bunu her seferinde çok güzel anlatıyorsunuz. Bunun adını zorunlu koyduk fakat bunların adı sadece zorunlu, mümkün olduğunca bizler size bir şeyler vermek istiyoruz diyerek bunu bize her seferinde anlatmanızla bizim zaten gönlümüzü alıyorsunuz. Bunun daha ötesinde bir durum yok. İnanın bir mali müşavirin yanında olmakla bir şirkette olmak çok farklı bir olay. Ben mesela bazı dönemlerde eğitime gelmekte çok zorlandım. Ama her geldiğimde bu kelimenizi duyduğumda inanın çok mutlu oldum. Odada ben her toplantıya geldiğimde burası bizim evimiz diyordum. Bu samimiyeti bizlere verdiğiniz için sizlere teşekkür ederim. ’’ Dedi.

Stajyer Halil İbrahim Yürür; ‘‘Staj döneminde eğitimlerin çoğuna geldim. Fazlasıyla aktif bir oda. Stajyer meslek mensubu ayırmadan eğitimler yapıyorsunuz. Bu nedenle ilginizden dolayı teşekkür ederim.’’ dedi.

Stajyer İbrahim Yıldız; ‘‘Ben 11 yıldan beri hep Korgan’dayım. Daha önce Ordu ve Fatsa’daydım ama 11 yıldır Korgan’dayım. Ben 11 yıldır eğitim ve katkıyı bir tek odadan aldım. Buradaki zorunlu eğitimler sayesinde kendime katkı sağladım. Arkadaş çevresi ve üstatları burada tanıdım. Oda olmasa ben Korgan’da çok şey öğrenemezdim. Ben Oda’nın hiçbir eğitimini zorunlu olarak görmedim. Bu nedenle sizlerin samimiyetine inanıyorum. ’’dedi.

Stajyer Uğur Yavuz; ‘‘Odanın yaptığı çalışmaları takdir ediyor ve beğeniyoruz. Yapmış olduğunuz zorunlu stajyer eğitimlerine elimizden geldiğince katılmaya çalıştık. Her etkinlikte, her toplantıda yeni bilgiler edindik ve faydalandık. Bunun için sizlere teşekkür ederiz.’’ dedi.

Stajyerlik süresini tamamlayan ve yeterlilik sınavlarına müracaat eden beş stajyerin dosyaları incelendi. Dosyaların TESMER’e gönderilmesine karar verildi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde