23 Temmuz 2024

ORDU'DA İŞLER YOLUNDA

  • PDF

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin sıcak asfalt projesi kapsamında, Altınordu İlçesinde Gökömer-Gerce yolunda başlattığı sıcak asfalt çalışması tamamlandı. Turnasuyu üzerindeki mahallelerden Çambaşı Yaylası'na da ulaşım kolaylaşırken, 18 mahallenin faydalanacağı yolun asfaltlanması nedeniyle yörede yaşayanlar Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'a da teşekkür etti.

16.5 KM'LİK İLK ETAP 1.5 YILDA TAMAMLANDI

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 yıldır sürdürülen toplam bin 300 kilometrelik sıcak asfalt projesi aralıksız sürüyor. Proje kapsamında mahalle ve nüfus yoğunluğu olan grup yolları da tek tek sıcak asfalta kavuşuyor. Altınordu İlçesi'nin iki büyük havzasından biri olan Turnasuyu havzası üzerindeki mahalleler de grup yol çalışması kapsamında sıcak asfalta kavuştu. Yaklaşık 1.5 yıldır çalışmaları süren 16.5 kilometrelik Gökömer-Gerce yolunda sıcak asfalt çalışması tamamlandı. Sanat yapıları, menfezler, kale gibi taş duvarların yapıldığı güzergahtaki asfaltlanan yolda beton 'V' kanalı içinde çalışma yürütülüyor.

GRUP YOLUNDAN 18 MAHALLE FAYDALANACAK

18 mahallenin faydalandığı 26 kilometrelik Kayabaşı-Gerce yolunun 16.6 kilometrelik kısmı olan Gökömer-Gerce bölümünü tamamladıklarını belirten Başkan Yılmaz şunları söyledi:  "Yolun büyük bölümü tamamlandı. Mevcut asfalt olan Kayabaşı-Gökömer arasındaki kısımda elektrik, altyapı gibi çalışmaların tamamlanmasıyla seneye bu yolun tamamını sıcak asfalt yapmış olacağız. 26 kilometrelik yol çalışması için 8.5 milyon TL'lik yatırımı hayata geçiriyoruz. Turnasuyu havzası üzerindeki Kayabaşı-Gökömer-Gerce-Cumhuriyet ve Gökömer-Gerce-Bahariye üzerinden Kabadüz Yokuşdibi'ne oradan Çambaşı Yaylası'na alternatif ulaşım daha da kolaylaştı. Yine aynı güzergah üzerinden Turnasuyu vadisi boyunca muhteşem doğal güzelliği, manzarası eşliğinde Gökömer-Gerce-Pelitli üzerinden Giresun Paşakonağı yaylasına ve akabinde buradan Çambaşı Yaylası'na da ulaşılabiliyor. Gerce'ye kadar yol zaten asfalt, Gerce-Bahariye yolu ise stabilize yol. Grup yol çalışmam bu havzada ve diğer bölgelerde, Ordumuzun 19 ilçesinde sürüyor" dedi.

BAŞKAN YILMAZ'A TEŞEKKÜR

 Gerce Mahallesi Muhtarı Aydın Özbucak ise Başkan Enver Yılmaz'a teşekkür ederek, "Sayın başkanımız daha önce milletvekili iken bu bölgemizi çok ziyaret etti. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak verdiği sözü gerçekleştirdiği için çok teşekkür ediyoruz. Taş duvarları, sanat yapıları ve sıcak asfaltıyla yolumuzda artık çok rahat gidip geliyoruz. Allah hepsinden razı olsun" dedi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, iki ay önce Gerce ve Gökömer Mahallelerini ziyaret etmişti.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde