23 Temmuz 2024

ORTAK TECRÜBELER PAYLAŞILDI

  • PDF

Karadeniz Bölgesinde yer alan Ordu, Samsun ve Trabzon Büyükşehir Belediyelerinin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüklerine bağlı Strateji Geliştirme Daire Başkanlıkları bir araya gelerek ortak tecrübelerini paylaştı.

Ordu’da bir araya gelen heyete, Ordu Büyükşehir Belediyesine bağlı OSKİ Genel Müdür Yardımcısı Suat Olgun ve Strateji Geliştirme Daire Başkanı Cem Ertan, Samsun Büyükşehir Belediyesine bağlı SASKİ Genel Müdürlüğü Strateji Geliştirme Daire Başkanı İlknur Kasaplı, Trabzon Büyükşehir Belediyesine bağlı TİSKİ Genel Müdürlüğü Strateji Geliştirme Daire Başkanı Süleyman Aydın ile şube müdürleri katılım sağladı.

KARŞILIKLI FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNULDU

OSKİ Genel Müdürlüğü idari hizmet binasında bir araya gelen heyet OSKİ’ nin Strateji Geliştirme Daire Başkanlığına bağlı şube müdürlüklerinde yapılan işleri yerinde görerek inceledi. OSKİ’nin kurumsal yapısı, faaliyetleri ve yatırımlarını ifade eden bir video ile kurumun tanıtımı yapıldı. OSKİ Strateji Geliştirme Dairesinin görev sahasına giren faaliyetleriyle ilgili sunum eşliğinde geniş çaplı bilgilendirmeler yapıldı. OSKİ’nin Muhasebe ve Bütçe Şube Müdürlüğü, Tahsilat Şube Müdürlüğü ve Stratejik Planlama ve Performans İzleme Şube Müdürlüklerinin çalışmaları tek tek gösterilerek uygulamalar hakkında fikirler sunuldu. Benzer uygulamalardan diğer su idarelerinde nasıl olduğu ile ilgili daire başkanları ve şube müdürleri paylaşımlarda bulunarak en etkin yöntemler üzerinde görüşler belirtildi. Aynı bölgede görev yapan idareciler ortak ihtiyaçları ve çözümleri üzerine görüşlerini masaya yatırarak en uygulanabilir sistemler üzerinde karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

ÖRNEK UYGULAMALAR PAYLAŞILARAK ORTAK BİR FİKRE VARILIYOR

OSKİ Genel Müdür Yardımcısı Suat Olgun, bu toplantılar ile farklı kurumların aynı birimlerinin etkileşimde bulunduğunu, kendi alanlarıyla ilgili hissettikleri eksiklikleri ve örnek uygulamaları paylaşarak ortak bir fikre varıldığını belirtti. Ayrıca ortaya atılan fikirler ile kurumların kendi içinde kullandığı yeni uygulama metotlarını bu şekilde öğrenerek ortak bir koordinasyon sağlandığını belirtti. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde