23 Temmuz 2024

RAMAZAN AYINDA KUR’AN ÖĞRENİYORLAR

  • PDF

Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenmek isteyenlere yönelik Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK) bünyesinde başlatılan Elifba ve Tecvidli Kur’an Okuma Kursları, rahmet ve bereket ayı Ramazanda da devam ediyor.

 

Altınordu, Ünye ve Fatsa şubelerinde açılan kurslara katılanlar, Elifba’dan başlayarak Kur’an harflerini, üstün, esre, ötre, cezm gibi harekeleri ve okuma kurallarını öğreniyor. Namazda okunan duaları ve kısa sureleri yüzünden okuyacak seviyeye geliyor. Kendini daha fazla geliştirmek ve hatasız okumak isteyenler ise tecvidli okuma kurslarına devam ederek tecvid kaidelerini öğreniyor.

 

ORMEK Ünye Şubesinde açılan 6. Grup Tecvidli Kur’an Okuma Kursu’na katılan vatandaşlar; “Ramazan ayında yapılan en güzel ibadetlerden biri de Kur’an okumak. Bu kurs sayesinde tecvid kurallarını öğrenmeye ve okumamızı geliştirmeye çalışıyoruz. Öğrendiğimiz bilgilere göre hatasız ve güzel bir şekilde okudukça da mutlu oluyoruz” dedi.

 

ORMEK şubelerinde şimdiye kadar açılan elifba kurslarında 7 grupta 79 kişi sertifika alırken, Tecvidli Kur’an Okuma Kursları’nda ise 8 grupta 97 kişi sertifika aldı.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde