29 Nisan 2024

Birol Tutkan Başkan’a bir soru önergesi daha verdi

  • PDF

birol tutkan24-4-2013CHP Belediye Meclis Üyesi Birol Tutkan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan’a cevaplandırması isteğiyle bir soru önergesi verdi.

Belediyenin gelir-giderlerini gösteren mali bütçe ve Şerefiye Mahallesinde yıkılan bir istinat duvarıyla ilgili soru dilekçesi aşağıdadır:

 

                        

                                   BELEDİYE   BAŞKANLIĞINA

                                                                                 FATSA

 

  1 – Fatsa Belediyesinin hazırlamış olduğu yıllık çalışma raporunda yer alan mali tabloda, 2012 yılına ait toplam Belediye Gelirinin 39.242.884.03 TL.

Giderin 56.494.185.72 TL. yıllık Bütçe açığının ise 17.251.301.69 TL olduğu

belirtilmiştir. % 30 oranında bir açıkla gerçekleşen 2012 yılı Mali Bütçesi, Fatsa Belediye Meclisinde 04.o4.2013 tarihinde kabul edilmiştir. Fakat, Belediyenin geçmiş yıllardan günümüze kadar gelen tüm borçlarının, faizi ile birlikte hesaplanarak açıklığa kavuşturulması konusu, ne yazık ki tarafımca, daha önceki yıllar ve toplantılarda sözlü ve yazılı olarak talep edilmesine rağmen, konu ne 2012 yılı Belediye gelir ve gider tablosunda ve ne de bu hesapları inceleyen Meclis Denetleme Komisyon Raporunda Borçlar konusu yer almamıştır.

   Sayın Başkan, Belediye borçları niçin yıllardan beri blançolarda ve komisyon raporlarında yer almamaktadır? Bu konu mali açıdan bir eksiklik değil

midir? Belediye borçları konusunda en kısa süre içerisinde, demokratik ve şeffaf belediyecilik adına Sayın Fatsa halkının ve Belediye meclisinin yazılı olarak bilgilendirilmesinin sağlanması,

  2 – İlçemiz Şerefiye mahallesi Samsun sokakta bulunan ve sağlıklı yapılmadığı için geçtiğimiz günlerde yıkılan ve çevrede hayati tehlike yaratan

perde duvarın, Fatsa Belediyesince özel bir şirkete ihale edildiği, yetkililerin açıklamalarından anlaşılmıştır.

Sayın Başkan, Perde duvar gibi, özel durum ve uzmanlık isteyen bazı işler, Belediyece işin ehli olmayanlara mı verilmektedir? Yıkılan eski duvar için Belediye kasasından kaç TL. çıkmıştır. Ayrıca, Fatsa Belediyesi tarafından yeniden yaptırılan aynı duvar için, ne kadar bir harcama yapılmıştır?

Yukarıda belirtmiş olduğum sorulara, Başkanlığınızca yazılı yanıt

verilmesi ve değerli halkımızın aydınlatılması için gereğini arz ve rica ederim.

 

                                                                                     Birol TUTKAN

                                                                        CHP Fatsa Belediye Meclis üyesi

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde