23 Temmuz 2024

KALIPÇILAR SINAVDA

  • PDF

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteklediği Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi(MEYBEM) tarafından Fatsa ilçesinde ahşap kalıpçılar için Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavı yapıldı. 
Uzman Eğitimci A Sınıfı İş Uzmanı Erdal Erkuş tarafından yapılan yeterlilik sınavı iki aşamada gerçekleşti. Belge almak isteyen ahşap kalıpçıları ilk önce yazılı sınava girdiler ve ardından da yapımı devam eden bir inşaat alanına giderek uygulamalı sınava tabi tutuldular.
Ahşap Kalıpçı Yeterlilik Belgesi’ni verme adına Fatsa ilçesine geldiğini belirten Uzman Eğitimci A Sınıfı İş Uzmanı Erdal Erkuş yaptığı açıklamada, “TOBB bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi tarafından buraya gönderildim. Buradaki sınava giren kişilerin ahşap kalıpçılık yeterlilik seviyesini ölçeceğiz. Başarılı olurlarsa bu arkadaşlarımız belgelerini almaya hak kazanacaklar. 25 Mayıs 2016 tarihi itibarıyla bu belgelerin alınması zorunlu hale geldi. Belgesi olmayan hiçbir usta artık çalışamayacak. Şantiyelere artık belgesi olamayan ustalar giremeyecek” dedi.
Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası(FATSO) Genel Sekreteri Hamdi Karamustafa ise yaptığı açıklamada, “TOBB bünyesinde kurulan MEYBEM yetkilileri ilçemize geldi ve sınavlarını gerçekleşti. Oda olarak buradaki rolümüz MEYBEM’e sınava girecek kişilerin koordinasyonu sağlamak oda, işçi ve işveren olarak üçünü biraya getirildi. Uygulamalı olarak sınavlar devam ediyor. Uygulamalı sonunda bağımsız değerlendiriciler değerlendirmelerini yapacaklar. Böylece kaliteli işçi ile işvereni birleştirmiş olacağız. Oda olarak koordinasyon görevini sağlıyoruz” diye konuştu. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde