23 Temmuz 2024

“FATSA İÇİN KİM NE ÜRETİYOR, KİM NE YATIRIM YAPIYORSA ONA SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR”

  • PDF

‘Emre ESER ile Haftanın Konuğu’ AK Parti Fatsa Belediye Meclis Üyesi M. Okyay SARIHAN oldu.

Sarıhan, Fatsa Yeni Haber Gazetesi Genel Müdür’ü Emre ESER’in yerel bazlı sorduğu soruları cevaplandırdı. 

EMRE ESER: 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin ardından geride bıraktığımız 2 yılı Fatsa ölçeğinde değerlendirir misiniz? Fatsa’nın kazanımları bu süreçte neler olmuştur?

M.OKYAY SARIHAN: Fatsa Belediye Başkanımız 30 Mart 2014 seçimlerinde, Fatsa halkını desteği ile 21 Belediye Meclis Üyeliğini kazanarak tekrar göreve gelmiştir. Fatsa Halkı başkana ve ekibine çok ağır bir sorumluluk vermiştir. Ordu’nun büyükşehir olması ile de halkımızın beklentilerinin çok yüksek olduğunu gördük. Köylerimiz ve Beldelerimizde Fatsa belediyesine dahil olunca, orada yaşayan vatandaşlarımızın da şehir merkezlerinde yaşayan vatandaşlarımız gibi kendilerinin de aynı hizmetleri istediğini gördük. Belediye başkanımız yapmış olduğu çalışmalarda Fatsa’nın tümüne eşit hizmet yapacağını ve kimseyi bu konuda ayırmayacağını her konumda belirtmiştir. Seçimden sonraki iki yıl içerisinde Fatsa Belediyesi – Ordu Büyükşehir Belediyesi ile birlikte kamuoyunda gözlemlediği gibi çalışmalarına belediyemizde, köylerimizde, şehir merkezinde devam etmektedir. İki yıldır yapılan program çerçevesinde nüfus yoğunluğuna göre Beldelerimizde ve köylerimizde yol genişleme, sıcak asfalt, çöp toplama, su ve alt yapı çalışmaları ve bozuk olan ara mahalle yollarımızda iyileştirme çalışmaları yapılmaktadır. Büyükşehir olmamız vesilesi ile Ordu’yu bir bütün olarak düşünürsek Fatsa’ya kazandırılan Mavi bayraklı plajlarımızdan, Ormek kurslarına, Kültürel alanda yapılan Konferanslar ve diğer etkinliklere, Aybastı yolu üzerinde yapılan yürüyüş ve dinlenme parkına ayrıca kazaların azalmasına sebep veren TEDES’i örnek gösterebiliriz.

EMRE ESER: Fatsa’ya ‘Kent Konseyi’ kurulması noktasında şahsınızın geçtiğimiz yıllarda birtakım beyanatları olmuş ve kent konseyinin Fatsa’da da kurulması gerektiğini beyan etmiştiniz. Kent Konseyi olgusu şuan ne aşamadadır?

M.OKYAY SARIHAN: Şu anda bu konu ile ilgili bir çalışma gündemde bulunmuyor.

EMRE ESER: Ordu ilimiz Arap turistlerin gözde mekânlarından bir tanesi oldu ve olmaya devam ediyor. Sizce Fatsa, turizm noktasında turistlerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek alt yapı ve üst yapı yatırımlarını tamamlayabildi mi? Turizm canlandırılması için Fatsa’da ne gibi çalışmalar yapılmalıdır?

M.OKYAY SARIHAN: Sayın Valimizin, Büyükşehir Belediye Başkanımızın, Fatsa Kaymakamımızın ve Fatsa Belediye Başkanımızın turizmle ilgili, Ordunun tanıtımı için hem görsel medyada hem de yazılı basında yaptıkları çalışmalar takdir edilmelidir. Ordumuz Arap turistlerin gözde mekanı olmuştur. Ben isterim ki dünya harikası olan Ordu’muza her insan gelsin bu güzellikten faydalansın. Son yıllarda Devletimizin verdiği hibe kredilerle Otelcilik ve pansiyonculuk gelişmekte, Ordunun her bir yerinde bu çalışmaların yapıldığını gözlemlemekteyiz. İlçemizde yeterli alt yapı ve tesis gözlemlediğim kadarıyla tam olmasa da ihtiyaca cevap vermektedir. Kabakdağı mahallemizde ev pansiyonculuğu yapılmakta, ılıca sarmaşık kaplıcalarımızda güzel proje hayata geçirilmek üzeredir.

Fatsa’da turizmin canlanması için ne yapılması gerekir diyorsanız, Dolunay mahallesi içerisinde bulunan Cıngırt Mağaraları, Sefa köyde bulunan Gaga Gölü, Bolaman Haznedaroğlu Konağı yanındaki küçük kilise ,Sarmaşık kaplıcaları, Ada Feneri, Özel Avlakların yapılması ve Av Turizmine önem verilmesi, Kıyı şehri olan Marinaların yapılması, tekne turlarının oluşması Mesire yerlerinin çoğalması (Çerkezler tepesi ve Akise tepesi çalışmaları devam ediyor) bunları çoğaltabiliriz.

EMRE ESER: Fatsa’nın öncelikli karşılanması gereken ihtiyaçları nelerdir?

M.OKYAY SARIHAN: Fatsa’ya Çevre yolu yapılması ve Fatsa Organize sanayinin büyütülmesi öncelikli ihtiyaçtır. Fakülteye dışarıdan gelecek öğrenci sayısını artıracak yeni bölümlerin açılması gerekmektedir. Turizmin canlanması için özel  ile görüşülmesi diyolog halinde olunması, göçün kontrol altına alınması için kırsal kalkınmaya önem verilmelidir.

EMRE ESER: Fatsa Belediyesi yönetiminin ustalık dönemi diye tabir edilen süreçte etkinliğini, aktivitesini ve heyecanını kaybettiği yönünde eleştiriler yapılıyor. Siz bu durum üzerine neler söylemek istersiniz?

M.OKYAY SARIHAN: Bu eleştirilerin hiçbirine katılmıyorum. Bir vatandaş olarak ilimdeki ve ilçemdeki gelişmeleri takip etmeye çalışıyorum. Büyükşehir olduktan sonra nihayet ufku geniş, hedefleri büyük, çalışkan, halkına önderlik yapabilecek başarılı bir Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı azimle çalışan üç dönem Fatsa halkının kendisini yönetmesi için bir belediye başkanına sahip olduk. Ordumuz ve ilçemiz değişmeye, gelişmeye büyük hedeflere doğru ilerlemeye başladı, bu yapılan çalışmalar şahsımı sevindiriyor. Yaşadığım bölge için ümitlerimin yeniden yeşermesine vesile oluyor.

EMRE ESER: Son olarak Fatsa halkına belirtmek istediğiniz ve vurgulamak istediğiniz konular neler olacaktır?

M.OKYAY SARIHAN: Fatsalı olarak şunu söylemek istiyorum. En büyük eksikliğimiz birlik ve beraberlikten yoksun olmamız, içimizden çıkan değerlere sahip çıkmamamız. Fatsa için kim ne üretiyor, kim ne yatırım yapıyorsa ona sahip çıkmamız gerekiyor. Yapılan yatırımları iyiye yorumlayanlarda var konuları sulandırıp dedikodu yapanda. Bunların örnekleri Fatsa’da çok olmuştur. Bu konuda takdir Fatsa Kamuoyunun olsun. Teşekkür ederim.

Röportaj: Emre ESER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde