23 Temmuz 2024

ORUÇLU VATANDAŞ HEM CEBİNİ HEM SOFRASINI DÜŞÜNÜYOR

  • PDF

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte orucunu tutacak olan vatandaşlar için sahur ve iftar sofrasının bolluğu kadar, sofra bütçesinin uygunluğu da büyük önem teşkil ediyor.

Yeni Haber Gazetesi olarak ramazan ayının bu ilk günlerinde sebze-meyve ve gıda fiyatlarında son durumun ne olduğunu, vatandaşlar için araştırdık.

Ramazan ayında sahur ve iftar sofralarının bolluğu, gün boyunca aç ve susuz olacak olan vatandaşlar için oldukça önem taşıyor. Sofralardaki yiyecek çeşitliliği önemli olduğu kadar, dar gelirli vatandaşlar için sofra bütçesi de önem taşıyor.

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte sofralarda bolluk ve bereket yaşandığını dile getiren vatandaşlar: “Çok şükür on bir ayın sultanı Ramazan geldi ve oruçlarımızı tutmaya başladık. Sofralar da bununla birlikte daha önemli ve daha çeşitli olmaya başladı. Şu anda sebze ve meyve fiyatları birçok üründe uygun görünüyor. Zaten eskiden beri bilinir ki Ramazan bereketiyle gelir. İftar saatini dört gözle bekliyoruz” dedi.

Ramazan ayında sağlıklı beslenmeye dikkat eden vatandaşlar için sebze fiyatları oldukça uygun. Sebze reyonlarında domates 2.95, kabak 1.95, dolmalık biber 2.25, kabak 1.95, yeşil biber 1.45, salatalık 2.95, patlıcan 1.75 liradan alıcısını bekliyor.

Ramazanın vazgeçilmezi et yemekleridir diyenler için ise kuşbaşı kırmızı et 37 lira, tavuk 8 lira ve kıyma 37 liradan raflarda yerini alıyor.

Yine raflarda yerini koruyan kuru bakliyatlar dan pirinç kg 3,75 iken mercimek 5.5 liradan satışa sunuluyor. Ramazan ayının sultanı, sofraların olmazsa olmazı Kadayıf 10.75 liradan alıcısını bekliyor.

Ramazan ayının ilk gününde meyve fiyatları işe şu vatandaşın cebine şekilde yansıyor; şeftali 4.95, erik 5,95, kavun 2,95, elma 3,95 lira.

Yeni Haber

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde