23 Temmuz 2024

“Tezgahlar kısa sürede boşalıyor”

  • PDF

Halk arasında kirmit olarak da adlandırılan kültür mantarları tezgâhlarda yerini aldı. Kilosu 10 liradan satışa sunulan kültür mantarları vatandaşlar tarafından büyük talep görüyor.

Satışlardan memnun olduklarını söyleyen satıcılar: “Yaylalardan topladığımız mantarların satışına başlayarak bizler de sezonumuzu açtık. Şu anda beyaz mantarı kilosu 10 liradan, tavuk kirmiti olarak bilinen kırmızı mantarı ise kilosu 15 liradan satışa sunuyoruz. Satışlarımız oldukça iyi. Çünkü mantar vatandaşlar tarafından sevilen bir lezzet ve kısa sürede tezgahlarımız boşalıyor. Oldukça sağlıklı ve lezzetli bu ürünü tüm vatandaşlara tüketmeyi öneriyorum” dedi.

Diğer yandan zehirli mantarlara karşı da tüketicileri uyaran mantar satıcıları: “Mantar türleri hakkında bilgi sahibi olmadan yabani mantar toplama işine girmeyin.  Uygun çalışmalar ve araştırmalar yapmadan yabani mantar toplamanız ve yemeniz ciddi problemlere neden olur.  Yenilebilir türlere benzeyen bir sürü zehirli mantar çeşidi vardır. Bu nedenle tüketen vatandaşlarımıza bilmediği mantar türlerini tüketmemelerini öneriyoruz” dedi.

Yeni Haber

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde